Mercedes AMG A35

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Még az A45 előtt érkezik egy elektromos-turbófeltöltős modell!

A Mercedes 2018 év végéig egy új és megfizethetőbb modellel is előáll, ami kategóriájában az Audi S3 és a BMW M140i mellé lesz sorolható. A stuttgartiak betöltik a rést a következő generációs A45 érkezése előtt, az új konstrukció teljesítménye és ára is nőni fog ezzel párhuzamosan.

A negyedik generációs A osztály még csak február elején debütált Amszterdamban, az eddig bemutatott legerősebb modell az A250. A már meglévő 2,0 literes turbófeltöltős 4 hengeres benzines motor teljesítménynövelésével az új A250 165kW és 350 Nm lett, valamint a könnyebb hot hatchback 6,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h sebességre.

Mercedes Benz AMG A35 hatchback tengerparti úton

Az AMG A35 a Mercedes Benz 4MATIC összkerékhajtási rendszerének Affalterbach-tuning változatát fogja használni. A jelenleg a differenciálmű működtetéséért felelős hidraulikus szivattyúrendszert felváltja egy elektromechanikus tengelykapcsoló, amely az eddiginél sokkal gyorsabb reakciót eredményez a Mercedes elmondása szerint.

A Mercedes-Benz szakértői szerint az új rendszer sport módban való használata, sokkal inkább hátsókerék-hajtásos érzetet eredményez, nem úgy, mint elődje, ami a csúszás észlelésének pontjáig sokkal inkább az első kerék hajtást preferálta. A szakértők szerint a teljes érkező A-osztályra elmondható lesz ez a változás.

Mercedes Benz AMG A35 hatchback mediterrán környezetben

Ahhoz, hogy az A250-es nagytestvér sikeres lehessen a piacon az A35 AMG-nek nagyjából 16-17,3 millió forintos árra kéne belőni. Ez egy olyan lépés, amely összhangban van a Mercedes stratégiájával az üzemanyagfogyasztás csökkentése és a szigorú európai kibocsátáscsökkentési célkitűzések teljesítésével. A CLS 53 AMG már egy a meglévő 320 kW/520 Nm-es 3,0 literes turbós motorral és egy elektromos motor támogatással, EQ Boost néven, 16 kW/250 Nm teljesítmény hozzáadására képes.

Várhatóan a jelenlegi 2,0 literes turbós motorok teljesítményét akár 350 kW értékre is képesek lesznek növelni a motor károsodása, vagy nagyobb átalakítása nélkül. Egyértelművé tették azt is, hogy az A45 biztos, hogy nem indul el 6 hengeres irányba, a nyilvánvaló térbeli okok miatt, és a vízszintes motorelrendezés miatt.

Mercedes Benz AMG A35 hatchback mediterrán környezetben

Az A35 AMG már 2018 márciusában, a Genfi Autószalonon is várható, bár az októberi Párizsi Autószalon potenciálisabb esemény lehet. Az A45 AMG várhatóan 2019 közepéig érkezik.

Forrás:

További autós hírek

Az új fővárosi közgyűlés már az első rendes ülésén elfogadott egy olyan javaslatot, hogy megvizsgálják az autómegosztó cégek kedvezményrendszerének kiterjesztését…

Kukásautó és menetrend szerinti trolibuszjárat ütközött össze még szombaton Milánóban. Elképesztő sebességgel csapódott a kukásautó oldalról a buszba, ami a…

Még mellette sem szívesen parkoltunk volna, hiszen a sofőr – érthető indulatai ellenére – egy igazi dühöngő őrült, aki kezelésre…

Egy román “horror karaván”, az MO-ról lehajtva, a 7-es útra balra kanyaradó sávból, piros lámpánál jobbra kanyarodik. (szerencsére baleset nem…

A beleset-megelőzés, a rendőrség egyik hivatalos facebook oldala és a PoliceHungary YouTube csatorna posztolta ki azokat a jeleneteket egy videócsokorban,…

Kapcsolódó írások

Mercedes-Benz A45 AMG
2018. december 27.
A videó ugyan nem árul el sok mindent a Mercedes-Benz agresszív hatchbackjéről, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy rendkívül ütősre sikeredett! Az autó is!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.