Mercedes-Maybach GLS tanulmányt mutatnak be a Pekingi Autószalonon

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Az új Luxus-SUV 2019-ben kerül majd a piacra és potom 41,7 millió forintos kezdőárral a Bentley Betayga riválisaként indul!

A Maybach fontos márkának számít a Mercedes számára, tekintettel a luxusmodellek iránti növekvő keresletre. Különösen igaz ez a SUV-szektorra, ahol is a Mercedes-Maybachnak olyan ellenfelekkel kell szembe szállni, mint a Bentley Bentayga vagy a Range Rover. A Mercedes 2017-ben már elég jó bevételi értékeket küzdött ki magának a teljesítményharc közepette az AMG-vel, 131 970 db eladott AMG autóval zárták az évek. Hasonló bevételt remélnek a Maybach-tól is csak kisebb darabszámmal, magasabb eladási árakkal. Khm, hát rendben.

A közelgő SUV-ról már voltak előzetes hírek, mostanra viszont hivatalos, hogy elsőként a Pekingi Autószalonon fog megjelenni április 25-én. Ehhez a gyártó mellékelt egy videó előzetest is, amelyben a tanulmány extravagáns tervezési jellemzőit mutatják be. Miután az autó debütált Pekingben, novemberben még tiszteletét teszi a végleges verzió a Los Angeles-i Autószalonon, majd 2019-ben elkezdődik az előrendelés és a 2020-as évben a hivatalos forgalmazás is.

Az új Mercedes-Maybach GLS a kétéves Mercedes-Maybach S-osztályra épül. Az új modell ugyanazt az alumínium-acél karosszériát kapja, mint a GLS, valamint marad a 4 kerék meghajtás is. Az Autocarral folytatott beszélgetés közben elhangzott, hogy a csúcsminőségű pozicionálást egy sor finom külső átalakítás, és a rettentően tágas beltér fogja alátámasztani. Várhatóan az új GLS-ben több hely lesz, mint bármely másik piacvezető luxus SUV-ban.

Egy magasrangú képviselője a Mercedes-Maybachnak így nyilatkozott:

"Csendesen meglepődtünk a Mercedes-Maybach S-Class értékesítési sikerein, számos kulcsfontosságú piacon rendkívül népszerű. A kitűzött cél mostanra, hogy a Maybach nevet körülvevő kizárólagosságot a SUV szegmens felső végére is bebiztosítsuk.”

Az új GLS alapja a Mercedes-Benz MHA (Modular High Architecture) platformját használja majd. A meglévő MRA-platform továbbfejlesztése pedig jó irány lesz érkező új modelleknek, többek között az új GLE és a GLE Coupé számára. A jármű saját tömege ezzel csökken, így alkalmas lesz a 48 V-os elektromos támogató rendszer befogadására, és probléma nélkül kerülhetnek majd be a legújabb radar-, kamera és érzékelő rendszerek, amelyek a sofőrt hivatottak támogatni.

A Maybach-jelű GLS-t valószínűleg kizárólag a Mercedes-AMG által kifejlesztett M177 V8 benzinmotorral kínálják majd. A nemrégiben elindított S560-nál ugyanez az ikerturbós 4,0 literes V8-as dolgozik és 462 lóerős teljesítményt képes kifejteni. Ezzel együtt felmerül a lehetőség, hogy az érkező SUV neve, GLS 560 is lehet akár.

Mercedes-Maybach S560 4matic luxus szedán

Az új Mercedes-Maybach modellről az a hír is szárnyara kapott, miszerint hibrid hajtást fog kapni az autó, ebben az esetben is az S560-hoz nyúltak a bajorok, hiszen a 3,0 literes turbós hanthengerest egy elektromos motor is támogatja, amellyel 362+121 lőerős teljesítményre tesz szert az S560. Az új GLS-ben valószínűleg már egy lítium-ionos akkumulátor lesz, amely kellő energiát tárol a tisztán elektromos közlekedéshez, ennek hatótávolsága kb. 50 km lesz.

Forrás:

További autós hírek

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy általa rögzített videóra. Sajnos előfordul, hogy a rendőri állomány bizonyos tagjai időnként nem viselkednek példamutatóan. A fedélzeti...

Teszi fel a kérdést és foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a portfolio.hu 14-i cikke. Írják: “Az új főpolgármester programja érintheti a Budapesten közlekedők,...

A kellemetlen esetre szeptember 23-án került sor, amikor egy idős nő félre állt a járművével, hogy szemügyre vegye az út szélén árusított tojásokat, a...

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?