Mercedes-Maybach GLS tanulmányt mutatnak be a Pekingi Autószalonon

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Az új Luxus-SUV 2019-ben kerül majd a piacra és potom 41,7 millió forintos kezdőárral a Bentley Betayga riválisaként indul!

A Maybach fontos márkának számít a Mercedes számára, tekintettel a luxusmodellek iránti növekvő keresletre. Különösen igaz ez a SUV-szektorra, ahol is a Mercedes-Maybachnak olyan ellenfelekkel kell szembe szállni, mint a Bentley Bentayga vagy a Range Rover. A Mercedes 2017-ben már elég jó bevételi értékeket küzdött ki magának a teljesítményharc közepette az AMG-vel, 131 970 db eladott AMG autóval zárták az évek. Hasonló bevételt remélnek a Maybach-tól is csak kisebb darabszámmal, magasabb eladási árakkal. Khm, hát rendben.

A közelgő SUV-ról már voltak előzetes hírek, mostanra viszont hivatalos, hogy elsőként a Pekingi Autószalonon fog megjelenni április 25-én. Ehhez a gyártó mellékelt egy videó előzetest is, amelyben a tanulmány extravagáns tervezési jellemzőit mutatják be. Miután az autó debütált Pekingben, novemberben még tiszteletét teszi a végleges verzió a Los Angeles-i Autószalonon, majd 2019-ben elkezdődik az előrendelés és a 2020-as évben a hivatalos forgalmazás is.

Az új Mercedes-Maybach GLS a kétéves Mercedes-Maybach S-osztályra épül. Az új modell ugyanazt az alumínium-acél karosszériát kapja, mint a GLS, valamint marad a 4 kerék meghajtás is. Az Autocarral folytatott beszélgetés közben elhangzott, hogy a csúcsminőségű pozicionálást egy sor finom külső átalakítás, és a rettentően tágas beltér fogja alátámasztani. Várhatóan az új GLS-ben több hely lesz, mint bármely másik piacvezető luxus SUV-ban.

Egy magasrangú képviselője a Mercedes-Maybachnak így nyilatkozott:

"Csendesen meglepődtünk a Mercedes-Maybach S-Class értékesítési sikerein, számos kulcsfontosságú piacon rendkívül népszerű. A kitűzött cél mostanra, hogy a Maybach nevet körülvevő kizárólagosságot a SUV szegmens felső végére is bebiztosítsuk.”

Az új GLS alapja a Mercedes-Benz MHA (Modular High Architecture) platformját használja majd. A meglévő MRA-platform továbbfejlesztése pedig jó irány lesz érkező új modelleknek, többek között az új GLE és a GLE Coupé számára. A jármű saját tömege ezzel csökken, így alkalmas lesz a 48 V-os elektromos támogató rendszer befogadására, és probléma nélkül kerülhetnek majd be a legújabb radar-, kamera és érzékelő rendszerek, amelyek a sofőrt hivatottak támogatni.

A Maybach-jelű GLS-t valószínűleg kizárólag a Mercedes-AMG által kifejlesztett M177 V8 benzinmotorral kínálják majd. A nemrégiben elindított S560-nál ugyanez az ikerturbós 4,0 literes V8-as dolgozik és 462 lóerős teljesítményt képes kifejteni. Ezzel együtt felmerül a lehetőség, hogy az érkező SUV neve, GLS 560 is lehet akár.

Mercedes-Maybach S560 4matic luxus szedán

Az új Mercedes-Maybach modellről az a hír is szárnyara kapott, miszerint hibrid hajtást fog kapni az autó, ebben az esetben is az S560-hoz nyúltak a bajorok, hiszen a 3,0 literes turbós hanthengerest egy elektromos motor is támogatja, amellyel 362+121 lőerős teljesítményre tesz szert az S560. Az új GLS-ben valószínűleg már egy lítium-ionos akkumulátor lesz, amely kellő energiát tárol a tisztán elektromos közlekedéshez, ennek hatótávolsága kb. 50 km lesz.

Forrás:

További autós hírek

A népszerű kamionos vlogger elmeséli videójában hogy járt. Összesen 171 ezer forintra büntették! A hazai útdíjfizetési rendszer áldozataként elismeri a…

Évát levetkőztették, protézissel kellett mankó nélkül járnia, pedig egyértelmű, hogy állapota végleges- tudta meg a 24.hu Több mint három hónapja…

Több százezer autós szembesülhet azzal, hogy a károkozói pótdíj miatt a normál tarifa másfél-kétszeresét, extrém esetben akár az ötszörösét számítják…

Komoly ütemben terjed a Neten egy, a 4-es számú főúton Debrecen irányából Szolnok felé közlekedő motorosról készült videó. Az aerodinamika…

Olyat gyakran látunk és posztlunk is, hogy a robogó, megkülönböztető jelzést használó mentőautó után bevágódnak és így próbálnak maguknak időt…

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Mercedes W108 Eurowise tuning
2019. december 25.
Az Eurowise megépítette a világ talán legextrémebb S-osztályát: német kasztni, amerikai V8, hot rod stílus, airride. Sokkoló, de legalább annyira lenyűgöző.
A luxuscirkáló: Mercedes S350d - Teszt
2017. március 22.
Teszteltük a Mercedes S350d AMG line szedánt. Ennél többet nem is kívánhatunk egy autótól, kényelem a legfelsőbb szinteken