2018. április 18. | 18:09

Az új Luxus-SUV 2019-ben kerül majd a piacra és potom 41,7 millió forintos kezdőárral a Bentley Betayga riválisaként indul!

A Maybach fontos márkának számít a Mercedes számára, tekintettel a luxusmodellek iránti növekvő keresletre. Különösen igaz ez a SUV-szektorra, ahol is a Mercedes-Maybachnak olyan ellenfelekkel kell szembe szállni, mint a Bentley Bentayga vagy a Range Rover. A Mercedes 2017-ben már elég jó bevételi értékeket küzdött ki magának a teljesítményharc közepette az AMG-vel, 131 970 db eladott AMG autóval zárták az évek. Hasonló bevételt remélnek a Maybach-tól is csak kisebb darabszámmal, magasabb eladási árakkal. Khm, hát rendben. A közelgő SUV-ról már voltak előzetes hírek, mostanra viszont hivatalos, hogy elsőként a Pekingi Autószalonon fog megjelenni április 25-én. Ehhez a gyártó mellékelt egy videó előzetest is, amelyben a tanulmány extravagáns tervezési jellemzőit mutatják be. Miután az autó debütált Pekingben, novemberben még tiszteletét teszi a végleges verzió a Los Angeles-i Autószalonon, majd 2019-ben elkezdődik az előrendelés és a 2020-as évben a hivatalos forgalmazás is.
Az új Mercedes-Maybach GLS a kétéves Mercedes-Maybach S-osztályra épül. Az új modell ugyanazt az alumínium-acél karosszériát kapja, mint a GLS, valamint marad a 4 kerék meghajtás is. Az Autocarral folytatott beszélgetés közben elhangzott, hogy a csúcsminőségű pozicionálást egy sor finom külső átalakítás, és a rettentően tágas beltér fogja alátámasztani. Várhatóan az új GLS-ben több hely lesz, mint bármely másik piacvezető luxus SUV-ban.

Egy magasrangú képviselője a Mercedes-Maybachnak így nyilatkozott:

"Csendesen meglepődtünk a Mercedes-Maybach S-Class értékesítési sikerein, számos kulcsfontosságú piacon rendkívül népszerű. A kitűzött cél mostanra, hogy a Maybach nevet körülvevő kizárólagosságot a SUV szegmens felső végére is bebiztosítsuk.”
Az új GLS alapja a Mercedes-Benz MHA (Modular High Architecture) platformját használja majd. A meglévő MRA-platform továbbfejlesztése pedig jó irány lesz érkező új modelleknek, többek között az új GLE és a GLE Coupé számára. A jármű saját tömege ezzel csökken, így alkalmas lesz a 48 V-os elektromos támogató rendszer befogadására, és probléma nélkül kerülhetnek majd be a legújabb radar-, kamera és érzékelő rendszerek, amelyek a sofőrt hivatottak támogatni. A Maybach-jelű GLS-t valószínűleg kizárólag a Mercedes-AMG által kifejlesztett M177 V8 benzinmotorral kínálják majd. A nemrégiben elindított S560-nál ugyanez az ikerturbós 4,0 literes V8-as dolgozik és 462 lóerős teljesítményt képes kifejteni. Ezzel együtt felmerül a lehetőség, hogy az érkező SUV neve, GLS 560 is lehet akár. Az új Mercedes-Maybach modellről az a hír is szárnyara kapott, miszerint hibrid hajtást fog kapni az autó, ebben az esetben is az S560-hoz nyúltak a bajorok, hiszen a 3,0 literes turbós hanthengerest egy elektromos motor is támogatja, amellyel 362+121 lőerős teljesítményre tesz szert az S560. Az új GLS-ben valószínűleg már egy lítium-ionos akkumulátor lesz, amely kellő energiát tárol a tisztán elektromos közlekedéshez, ennek hatótávolsága kb. 50 km lesz. Forrás: