Mi lesz veled Defender?

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A Land Rover fő dizájnere elismeri a Defender erényeit, viszont a következő generációt egy teljesen új formába öntené. Örülsz, vagy sem?

A legendás Land Rover Defender jelenlegi külalakjától lassacskán elbúcsúzhatunk, de mielőtt a Land Rover teljesen beszüntetné a gyártását, elhintette, hogy egy új verzió érkezhet nemsokára. Az újdonsült Defender várhatóan 2018-ban érkezik, nem is csoda, hiszen jövőre lesz 70 éves a típus. Ám míg a Land Rover fel nem tárja az újratervezett off-roadert, addig maradnak a találgatások, hogy vajon milyen lesz a legendás jármű utódja? Állítólag nagyon nem fog hasonlítani az eredetihez.

Land Rover Defender

Gerry McGovern, a Land Rover dizájner csapatának a fejese a következőket mondta:

„Az új Defender a Land Rover márka gerincét fogja képezni, az új technológiák alkalmazása mellett, azért megmarad olyannak, amilyennek szerettük.”

Kiemelte, hogy nem fog annyira a funkcionalitásról szólni a forma, mint az eredeti modellnél, az új stílust kiélezettnek nevezte.

„Nézzük a már megszokott modellt, 68 év alatt közel 2 000 000 darabot adtak el belőle. Ha az Evoque-ra gondolunk, 5-6 év alatt abból 700 000 fogyott.” – mondta McGovern. „Ahhoz, hogy az új Defender eladásai is pörögjenek, egy globálisan szerethető autót kell megalkotnunk! A jövő vásárlóinak nincsenek előre megfogalmazott elképzelései, annyit tudnak, hogy a Defender mindig is egy kimagasló jármű volt a kategóriájában, és ezért fogják megvásárolni a jövőben is, az erényei miatt.”

Land Rover Defender

„Jó tudni, hogy oly sok ember rajong ezért a modellért, ezt nagyra értékelem. De ha elvárják, hogy minden mai technikát ebbe az ódivatú autóba zsúfoljunk, akkor bizony csalódni fognak.” – mondta McGovern. „Azzal egyet értek, hogy tovább kell vinni a Defender örökségét, amit a képességei, a megbízhatósága és a tartóssága kölcsönzött neki -  de a vizuális minőségén lesz mit javítani.”

„Sokan azt gondolják, úgy fog kinézni, mint az újdonsült Discovery? Természetesen nem. Ugyanolyan szigorú tervezésen fog keresztül menni, minden egyes részletre kitérünk majd a csapattal. A mai trendeknek megfelelő, modern jármű lesz, nem szabad foglalkoznunk azzal, hogy hogyan is nézett ki az elmúlt 68 évben. Számomra a múltidéző megközelítés csak a kreativitás hiányát bizonyítja.”

Land Rover Defender

A Defender rajongók nagy bánatára tehát, ez azt jelentheti, hogy jelentősen megváltozik a robusztus terepjáró kinézete a jöövőben, ám a második generáció a többi Land Rover modellel azonos nívót képvisel majd a palettán.

Forrás:

Motortrend

További autós hírek

Egyetlen apró hiba miatt négyszeresére ugorhat a biztosítás ugyanis – írja az index.hu Hiába vezetett valaki 15 évet kármentesen, ha…

“Üdv! Még múlt kedden fordult velem elő, hogy éppen lehajtanék az M1-es autópályáról a 129-es kilométernél lévő lehajtónál, csak úgy…

A lehető legrosszabb pillanatban, egy lejtőn ment tönkre egy teherautó fékje – szúrta ki afelvételt az origo.hu Miután a sofőr…

Az esetet éjjel, hajnali 1 óra körül rögzítette olvasónk, az elmondása szerint. Miután áthajtott a Szerencs utcai VÉDA kapun, majd…

A 29 éves Agina Altinbajeva büszkén posztolta közösségi csatornáján, ahogy hatéves kisfia 128 km/óra sebességgel száguld a nyílt országúton. A…

Kapcsolódó írások

Legújabb Land Rover Defender várható kinézete
2018. október 04.
2020-ban bemutatkozik a Defender legújabb, teljesen átdolgozott generációja. A legendás terepjáró újult erővel feszül a ringbe, amit jelenleg a G-osztály ural!
E.C.D. Automotive Design Land Rover Defender tuning, oldalról
2018. október 11.
A Land Roverekre specializálódott amerikai cég megint kitett magáért ezzel a projekttel.
az 1966-os Land Rover elölről fotózva
2019. szeptember 01.
A Dalai Láma régi Land Rover IIA szériás autója kalapács alá kerül.
2019. szeptember 17.
A terepjáróik reinkarnációjánál a kutyák igényeire is odafigyelt az autógyártó.