Mille Miglia 3. nap: Egyre fáradtabbak a versenyzők

Közzétéve:
2018-05-19, 16:20

A Mille Miglia harmadik napja kicsit csalódás, a versenyzőket Parmában nem fogadta olyan ováció, mint a korábbi állomásokon.

Reggelre még jobban megőrült Róma, már ha ez egyáltalán lehetséges. De már nem a verseny miatt. Ez csak a pénteki forgalom. Mivel hatalmas volt a dugó, kihagytuk a Mille Miglia rajtját, és inkább Toszkána talán legszebb városa, Siena felé vettük az irányt.

A táj most is csodálatos, és arra jutottunk Tomival, hogy ide bizony visszajövünk még, de akkor már két kabrióval és csajokkal, és a kapott pályarajz alapján végigcsináljuk mi magunk is a Mille Migliát. Persze nem versenytempóban. De úgy legalább lesz időnk kicsit megnézni a városokat, félreállni egy-egy csodás helyen, és nem csak rohanni, kutyafuttában falni a forgatások között.

Mille Miglia Rómában

Termesztésen az útvonalat nektek is elérhetővé tesszük, mert ha nem is veterán autóval, és nem is versenyzőként, de ezen a történelmi versenyútvonalon hatalmas autós és gasztroélmény végigmenni. A versenytempó és a kevés szabadidő miatt most csak rohanva, „akváriumból” követjük a fejleményeket, ezért a „saját” Mille Miglia bizony felkerült a bakancslistánkra.

Kifejezetten élveztük, mikor a mezőny előtt Sienába értünk, és kicsit tudtunk nézelődni. A tömeg itt kevésbé volt lelkes. Az utcákon nem fogadta taps a kocsikat, nem lengtek zászlók, ami furcsa lehetett a rajongáshoz szokott versenyzőknek. Mint amikor egy fesztiválon szeretnéd bevinni a csere söröshordókat furgonnal a hömpölygő tömegen át, az autók folyamatosan dudáltak, hogy elengedjék őket...

Mercedes Gullwing

Aztán a város történelmi főterén, a felállított ellenőrző pontnál egy kicsit azért visszatért a Mille Miglia hangulat. Oké, nem Palio népének ovációját vártam, de hogy a kisebb városokban a drukkerek simán lenyomták az itteni nézelődőket, az érdekes volt. Ebből a szempontból Róma is csalódást jelentett, nem volt akkora érdeklődés, mint vártuk. Hiába, a nagyvárosi ember ingerküszöbét már nehéz elérni. Talán, ha lángolva hasítanának az autók és meztelenül vezetnének a sofőrök, akkor oda-oda pillantanának.

A HK Engineering csapata

Így duplán fárasztó lehetett ez a szakasz, mert azt azért tudnotok kell, hogy a versenyzők imádják a nép imádatát, és ez tüzeli, lelkesíti őket. Szerencsére az eső végre nem esett, a táj pedig, ahogy eddig végig, most is gyönyörű volt.

Ez volt a Mille Miglia harmadik leghosszabb szakasza, körülbelül 560 kilométer. Nem csoda, hogy este a fáradt pilóták és a kísérőik kissé bágyadtan szálltak ki a kocsiból Parma legnagyobb közparkjában. A szokottnál kevesebb mosolyt láttunk, és az is leginkább annak szólt, hogy egyben sikerült beérniük, és hogy a nehezén már túlvannak. Nem úgy a szerelők.

Ha eddig nem történt semmi, az már maga a csoda. Három ilyen hajtós nap után a szerelők csúcsra vannak járatva, sok csapat autóján komolyabb szerelési munkák adódtak. Szelepfedelek és bütykös tengelyek, kerekek a földön, szétkapva a fékek, a nívópálcák is igen szárazak... Hajnal egy körül jöttünk el a központból, de akkor még vagy 50 autót bütyköltek. Eddig 20 autó esett ki a versenyből, ami a 450 autós mezőnyhöz képest egészen jó arány. De akik eddig eljöttek, azok jó eséllyel végig csinálják az utolsó napot is.

Ismét egy pihenő az eddigi legszebb szállásunkon, egy helyes kis farmétterem tetőterében és már várjuk a holnapi napot, főleg Monza, a legendás olasz versenypálya miatt.

Az út eddigi állomásai:

Forrás:

  • Alapjárat helyszíni riport

Támogatónk a Renault

Az Alapjárat 2018-as Mille Miglia-túrájához a Renault Magyarország biztosított autót, egy Grand Scenic Bose® Energy 1,3 TCe 160 EDC7-et.

Köszönet érte!

Grand Scenic Bose® Energy 1,3 TCe 160 EDC7

Mille Miglia 2018 - Alapjárat, támogató: Renault Magyarország

 

Kapcsolódó írások

Mille Miglia riport: Bemutatunk egy profi szervizcsapatot
2018. május 16.
Lassan a Mille Miglia minden résztvevője begurul Bresciába, és bár a hivatalos adatok szerint 447 indulóra számítottak, ránézésre azért ennél valamivel kevesebben álltak rajthoz.
Érkeznek a Mille Migliáról szóló videók!
2018. augusztus 02.
Hiányérzeted van? Én tudom miért! Mert még nem láttad a Mille Migliáról szóló videóinkat.
Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso
2019. július 07.
A 250-es volt a Ferrari egyik leghíresebb szériája, sorra zsebelték be a sikereket a versenypályákon, de az utcai változatok sem merültek a feledés homályába!
Helyszíni jelentés a Mille Migliáról!
2018. május 15.
Az Alapjárat csapata is kint van a legendás Mille Miglia veteránautó versenyen, ahol 1600 kilométert kell megtennie az 1957 előtt épült autócsodáknak.