Drágulnak a kötelező felelősségbiztosítások

Közzétéve:
2016-11-03, 18:04

Idén is folytatódik a kötelező felelősségbiztosítások drágulása, átlagosan 10-12%-kal.

A biztosítók közül 11-en drágítják szolgáltatásukat, hárman (a Köbe, a K&H és a Posta) nem emelnek árat, egy pedig, az MKB kivonul a KGFB-piacról. Az MKB év végétől felmondja ügyfelei szerződését, most 25 ezer ügyfelüknek kell új biztosító után nézniük. A korábbi években jellemzően az emberek 90%-ban az ár függvényében választották ki a biztosítójukat KGFB kötés esetén, valószínűleg ez most sem lesz másképp.

Hiába az MKB kivonulása után megjelenő tömeg, az elmúlt 6 évben folyamatosan növekedtek a KGFB árak, és most már ismét 30 ezer forint körül alakulnak az átlagárak. Bár alapvetően árérzékenység jellemzi a magyarokat, beszédes, hogy míg 2008-ban másfél millióan váltottak biztosítót, addig tavaly csupán 150 ezren. Míg korábban 3-5 ezer forintos különbség már elegendő indokot szolgáltatott a váltásra, úgy ma már inkább 5-10 ezer forintos éves különbség esetén vagyunk hajlandóak lecserélni a biztosítónkat.

drágul a KGFB

Jó kérdés, hogy meddig folytatódhat ez az áremelkedés, és hogyan hat majd a későbbiekben a KGFB piacra, illetve, hogy az MKB kivonulásával időlegesen szűkül a biztosítók köre, vagy ha már elviselhetetlen lesz a folyamatos áremelkedés, új szereplővel bővül-e majd a biztosítók köre?

Forrás:

MNO

Kapcsolódó írások

Kötelező biztosítás szimbólum
2019. január 07.
A KGFB átlagára ötvenezer forint fölé emelkedett
Közúti baleset felborult autóval
2019. július 29.
A közúti káresetek száma csökkent 2018-ban.
Benne lehet a kötelező biztosítás az autók vételárában
2018. március 13.
Az önvezető autók felforgatják majd az emberek életét, eltűnhetnek ma nélkülözhetetlennek tűnő dolgok. Például az autók kötelező biztosítása.
Gépjármű biztosítás szimbólum
2018. november 15.
Íme néhány autóbiztosítási tipp a 2019-es évre, amivel többek között pénzt spórolhatsz magadnak a kötelező megkötésekor