Kedves Tibor! Köszöntünk az Alapjárat Blog szerkesztőségében, vágjunk is akkor bele!  Mikor alakult az autósajtó.hu

– Köszöntök én is mindenkit. 2016 januárjában indult a WTibCars Blog – amiből aztán az Autósajtó alakult, ennek a szerkesztőjeként dolgozom 2016 júliusa óta.

Milyen céllal alakult az oldal?

– A kisfiammal nézegettünk autós oldalakat, de zavart, hogy nem nézhettük anélkül autós portálokat, hogy ne találkoztunk volna felnőtt tartalmakkal. Szerettem volna tehát egy olyan oldalt, amit az apuka a kisfiával nyugodtan nézegethet. Mellette régóta foglalkozom az autók világával, és a barátaim is biztatták az üggyel kapcsolatban.


Az első gumiégetések egyike egy Wartburg 312-vel

Hányan vagytok a szerkesztőségben?

– Hatan vagyunk, akik csináljuk az autósajtó.hu-t, igaz, hogy mindenki fő állás mellett írja a cikkeket, de igyekszünk mindenki igényeit kiszolgálni.

Mik a honlap főbb irányvonalai az autózás témáján belül?

– Van egy egyedi rovatunk, szerelgetés néven fut, hogyha valakivel történik valamilyen szerelős affér, akkor azt itt szoktuk leírni. Foglalkoztat még az önvezető, elektromos autók témája, Péter barátom a gazdasági vonalat szokta jól megfogni. Engem leginkább a BMW, a V8 és az amerikai autók témája érdekel. Külföldi, nívósabb eseményekről szoktunk még beszámolni, most, aktuálisan a Genfi Autószalonról írtunk a legtöbbet.  

Jelenleg milyen autó van a tulajdonodban?

– Egy E36, 318i kombi, bordó színű. Hobbiautónak sem utolsó, szép darab, most készült el a fényezése. Mindennap átszelem vele a várost csúcsforgalomban. 1996-os évjárat, 9 év múlva veterán lesz, de mellette található benne dupla digitklíma, nyitható tető, elektromos ablakok és szervokormány! Érdekes, mert használtam egy nagyon puritán autót pont a napokban, és se szervo, se elektromos ablak nem volt benne, nem volt valami élvezetes, az autómat azóta luxusrakétának hívom.


Tibor szeretett BMW 318i Touring-ja

Régóta vigyázol már rá?

– 2014 nyarán Indiában dolgoztam 3 hetet, és úgy döntöttem, hogy hazafelé Frankfurtban keresek egy autót és azzal teszem meg a maradék kilométereket. Pénteken 11 óráig volt hivatal, ahonnan lehetett rendszámot szerezni, adásvételit lerendezni. 10 órára értem a Frankfurt melletti kisvárosba, a kereskedő nem vette fel a telefont, 10:30-ra értek oda, aztán gyorsan megvettem az autót, elrohantunk volna a hivatalba, de a nyári gumik tükör simák voltak, a vizes aszfalton lassan tudtunk csak haladni. Szerencsére időben odaértünk a hivatalba, sikeresen lerendeztünk mindent, és még pénteken haza is indultam az autóval.

Mik a jövőbeni tervek az oldallal kapcsolatban?

– Szeretnénk növekedni, még több nézettséget generálni, a Facebookon is jelen vagyunk, folyamatosan kereső optimalizálunk. Jótékonykodunk is, legutóbb Mikuláskor és karácsonykor egy szponzorációs segítségnek köszönhetően megajándékoztunk roma gyerekeket Ercsiben. Most május elsején a Retro Majálison is ott leszünk Szentendrén.


Az Autósajtó csapata

Ajánlott cikkeink: