Nürburgringen tesztelték a Jaguar E-Pace-t

Frissítve:
2018-10-17, 10:10

A várható nyári debütálása előtt tesztelték a Nürburgringen a Jaguar új kompakt SUV-ját

Az F-Pace kisebb testvére hasonló lesz, mint a Range Rover és az ötüléses E-Pace leginkább az Audi Q3 kihívójának számíthat majd.

Az új SUV a Land Rover Discovery Sport acél platformját kapja meg, és együtt is gyártják majd a Land Rover Discoveryvel a Jaguar Land Rover halewoodi üzemében.

Jaguar E-Pace Nürburgring teszt

A Jaguar E-Pace hivatott a Jaguar kompakt SUV kategóriáját fellendíteni és várhatóan nyáron mutatják be a nagyközönség előtt

 

Legelőször a Land Rover Jaguar gaydoni főhadiszállásánál lehetett látni az E-Pace-t, aminek mind a hűtőrácsa, mind a tetővonala emlékeztet nagyobbik Pace-éra. Az E-Pace-ben már a Jaguar legújabb fejlesztésű InControl Touch Pro infotainment-rendszere lesz elérhető, ami a belső tér minőségét hivatott emelni.

Várhatóan 2.0 literes négyhengeres benzin és dízel Ingenium motorokkal lesz kapható, amit Wolverhamptonban, a Jaguar motorgyárában szerelnek össze. A Discovery Sportban a 178 lóerős dízel Ingenium motor 9.9 másodperc alatt gyorsítja az autót 0-ról 100-ra, mivel az E-Pace könnyebb lesz, várhatóan jobb gyorsulással fog rendelkezni.

Ezen a tegnapelőtt készült videón látható ahogy tesztelik a pályán:

A SUV-ok iránt az utóbbi években megnőtt kereslet mindenképpen jótékony hatással lesz a Jaguar eladásaira, jelenleg az F-Pace a legjobban eladott Jaguar. Egy kisebb és több ember számára elérhetőbb kompakt SUV nyilván még jobban javítja a Jaguar eladási számait.

Az utóbbi időben a Jaguar Land Rover hatalmas energiákat fektet a palettájának frissítésébe, hisz az E-Pace mellett nemsokára a Range Rover Velart is bemutatják a nagyközönségnek. Utóbbira azért van szükség, mert nincs köztes típus a Range Rover Evoque és a Range Rover Sport között, márpedig jelentős méretbeli különbség van e két autó között, amit most szeretnének betömni.

A Jaguar szóvívője azt mondta:

"Nem beszéljük meg a gyártási terveinket, de szélesíteni szeretnénk a termékpalettánkat. Ennek köszönhetően fordulhat elő, hogy több Jaguart és Land Rovert fejlesztünk és tesztelünk egy időben."

Az E-Pace ára jóval alatta lesz az F-Pace-ének, de várhatóan még a Range Rover Evoque-nál is picivel olcsóbb lesz. Ha sikerül ez a bravúr a Jaguarnak, biztosan számíthatnak a sikerre!

Forrás:

 

További autós hírek

Több levelet kaptunk a témában az utóbbi időben, ezért tegyük tisztába azt, hogy miért nem kapsz büntetőpontot a kiszabott bírság…

Ismerős kép lehet sokatoknak, ahogy az asszony bringáját viszitek haza a vasútállomásról vidéken… 🙂 A videón látható szituáció is hasonló…

Venczel János versenyző nyilvános posztjára bukkantunk a Facebookon és megdöbbentünk a meglehetősen precíz, aljas tolvajtempón. Írja: “Kedves Ismerőseim!! 300.000 Ft…

Dél-Pesten, a 18. kerületi Méta utcán gondolta úgy a fekete BMW X5-ös sofőrje, hogy olvasónkat veszélyeztetve [email protected] a világra valamint,…

Közúti közlekedési baleset történt 2020. január 18-án kora délután az M2-es autóúton Dunakeszi irányából Vác irányába vezető oldalon – írja…

Kapcsolódó írások

Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
A stílusos tank: Range Rover Evoque - Teszt
2017. április 04.
Teszteltük a Jaguar Land Rover konszern legkisebb SUV-ját, az Evoque-t! Stílusos városi cirkáló, remek tereptulajdonságokkal
Láttál már gőzhajtású Land Rover-t?
2018. február 01.
Egy mezei Land Rover önmagában nem volt kuriózum egy 67 éves brit nyugdíjas férfi számára, ezért úgy döntött, a régi dízelmotort gőzmeghajtásra cseréli.
Így mulat egy luxus kutya: furcsa kiegészítőkkel ünnepel a Land Rover
2018. február 22.
A kínai asztrológia szerint 2018. február 16-án kezdődik a Kutya éve. Erre az alkalomra a Land Rover kutyás kiegészítőket kínál a modelljeihez.