Október 17-én bemutatkozik a Polestar kupé

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A Volvo önálló almárkája nemsokára megmutatja, milyennek is képzeli el az első modelljét, amiről még nem tudni, hogy sorozatgyártásba is kerül vagy sem

A Volvo saját sport almárkája kevesebb, mint egy hét múlva mutatja meg az első „saját” fejlesztésű, ízig-vérig Polestar modelljét, ami egy kupé lesz.

Az alapján a hiányos kép alapján, amit kiadtak, látszik, hogy dizájn terén azért támaszkodtak a Volvora (miért is ne tennék, amikor a technikai támogatást tőlük kapják), a hátsó fényszórók kísértetiesen hasonlítanak a 2013-as Volvo Concept Coupé hátsó fényszóróira.

Polestar kupé bemutató

A hiányos kép október 17-én lesz egész, de hogy vezetheti-e az átlagember is, még kérdés

A Polestar október 17-én mutatja be képekben az önálló kupéjukat, de egyelőre nem erősítették meg, hogy vajon gyártásba is fog kerülni a modell, vagy csak egy tanulmányautó várható tőlük.

Arról már írtam korábban, hogy az almárkává avanzsálódó Polestar szeretne egy 600 LE-s hibrid kupét, ami akár a Volvo S60 alapjaira épülne. A legvalószínűbb erőforrás a Volvo XC90 T8 2.0 literes turbós és kompresszoros négyhengeres motorja lenne. Ezen még mindig meglepődök, egyáltalán nem elterjedt megoldás.

Polestar Coupé bemutató

Le se tagadhatja a Polestar kupéja, nagyon hasonló a hátsó fényszórója a Volvo Concept Coupéval

Persze az XC90 T8-ban „csak” 324 LE-t produkál ez a motor, amit egy elektromos motor további 81 LE-vel megtámogat, de plusz 200 LE-s teljesítményt egy versenygépekre specializálódott gyártónak egyáltalán nem lesz nehéz feladat összehoznia.

Azt azért el kell mondjam, ha egy kicsit is odafigyeltél a Volvo és a Polestar körüli mozgolódásra, nem lehetett meglepetés, hogy a Volvo Concept Coupé formavilága lesz várható a Polestar kupén. A Concept Coupét ugyanis nem más tervezte, mint a Volkswagennél is már a design igazgatói székig eljutó Thomas Ingenlath.

Thomas Ingenlath Polestar igazgató

Thomas Ingenlath, dizájnerből lett Polestar-igazgató, a Volvo Concept Coupéval

És mivel jelenleg ő a Polestar főnöke, lehetett rá számítani, hogy valamelyik saját munkájának finomított-módosított gyümölcsét fogják felhasználni. Szó se róla, nagyon szép munkát végzett Ingenlath a tanulmányautóval, érdemes megvalósítani azt!

Polestar kupé

Kíváncsi leszek, mennyiben fognak alapozni a Concept Coupéra, jó lenne egyedi megoldásokat is látni

Forrás:

Autocar

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Minden új Volvóban lesz elektromos hajtás
2017. július 06.
A svédek sem maradhatnak ki az ígérgetésből: csatasorba állítják a Polestart is, hogy 2019 után már minden Volvóban legyen villanymotor
Polestar 1 a Nürburgringen
2020. július 22.
A hibrid kupé a súlya ellenére is jól teljesített a Zöld Pokolban.

További hírek