2018. június 21. | 11:48

Európa legnagyobb autómárkái készen állnak, hogy bemutassák újdonságaikat a 2018-as Párizsi Autószalonon!

A 2018-as Párizsi Autószalon október 2-án kezdődik az első sajtónappal, a nagyközönség számára azonban csak két nappal később, 4-én tárja majd ki kapuit. Itt egy kis ízelítő lista azon márkákról és modellekről, melyek több, mint valószínű, hogy részt vesznek majd a nívós eseményen.

A Nissan Európai vezérigazgatója Genfi Autószalonon 2018  

Míg a Genfi Autószalont a legfrissebb európai modellek bemutatásának eseményeként kezelik, addig a frankfurti legtöbbször egymással össze nem egyeztethetővé teszi az autók típusának és variációjának sokaságát. A Párizsi Autószalon ezek mellett a legősibbnek tartja magát az elsőként 1898-ban megszervezett eseménynek köszönhetően.

A 2016-os Párizsi Autószalon volt talán az egyik legnagyobb volumenű kiállítás, ahol a villamosított modellek álltak a középpontban és ez idén is nagy valószínűséggel így lesz. A Volkswagen és a Mercedes márkájú elektromos tanulmányautók, az I.D. és a Generation EQ rendkívül nagy sikerrel debütáltak. Az új BMW X2 koncepcióját is ekkor mutatták be, ám azóta a modellből már látható egy-két példány az utakon, illetve a szalonokban is, csakúgy, mint az Audi Q5-ből, a Skoda Kodiaqból, a Peugeot 3008-ból, a Land Rover Discoveryből valamint a Honda Civicből.

Honda stand a 2018-as Genfi Autószalonon

Ez lesz várhatóan a top 3 kulcsfontosságú modell a 2018-as Párizsi Autószalonon:

 • Audi A1 Sportback (új MQB A0 platformra építve, csakúgy, mint a VW Polo)
 • BMW 3-as sorozat (A Mercedes C-osztály és az Audi A4 riválisa)
 • DS 3 Crossback (a DS 7 kisebbik, elektromos testvére)

Audi

 • Audi A1 Sportback
 • Audi A4 szedán
 • Audi A6 Allroad

A vadonatúj ötajtós Audi A1 Sportback a Volkswagen Polo és a Seat Ibiza riválisának ígérkezik. A ráncfelvarrott Audi A4-gyel eddig csak kémfotókon találkozhattál, de emellett az A6 Avant Allroad verziója is ráncfelvarrást kapott, mindezt októberben be is mutatják majd.

BMW

 • BMW 3-as sorozat
 • BMW X5
 • BMW Z4

A legújabb 3-as BMW lehet majd a Párizsi Autószalon egyik legnagyobb durranása, mely a BMW új CLAR platformjára vált át, valamint ezzel együtt kerül majd először nyilvánosságra az új X5 SUV, valamint a Z4 Roadster is. Folyamatban van a 3-as sorozat tisztán elektromos változatának fejlesztése is, azonban előreláthatólag a modell nem lesz kiállítva az eseményen.

DS

 • DS 3 Crossback

A DS egy újabb szabadidő-autó fejlesztésén dolgozik, mely a DS 7 tisztán-elektromos kistestvére lesz. Az autó folyamatos tesztelések alatt áll, konkurens modellek a MINI Countryman és az Audi Q2 lesznek.

Peugeot

 • Peugeot 508 SW and PHEV

A Peugeot az 508 SW-vel válaszolt a Skodának és a Vauxhallnak, pontosabban a Superb Estate-nek és az Insignia Sports Tourernek. Kétféle benzines, háromféle dízeles erőforrással, valamint plug-in hybrid hajtáslánccal is elérhető lesz a modell.

Skoda

 • Skoda Kodiaq vRS

A Nürburgringen tesztelték a hétüléses SUV-t, melynek 237 lóerős teljesítménye egy 2 literes, ikerturbós, dízel erőforrásból származik. Ezzel az egy motorváltozattal lesz kapható a jármű, mely egyben büszkélkedhet a DCC (Dynamic Chassis Control) adaptív futómű-szabályzó rendszerrel, valamint összkerékhajtással is.

A vRS-ben feltehetőleg automata DSG-váltó dolgozik.