Pöpec strandjárgányt kapott a Carabinieri

Közzétéve:
2018-06-28, 11:43

Jeep Wrangler terepjárót kapott ezúttal az olasz csendőrség, ezzel ügyelnek majd a rendre, biztonságra az olasz partokon!

Jobbnál-jobb autókkal furikázhat az olasz rendőrség, illetve csendőrség, ugyan ez most kivételesen nem a már jól ismert Lamborghini rendőrautó, hanem egy Jeep Wrangler, mely nem mindennapi karakterével rendkívül figyelemfelhívó, főként a fürdőruhás strandolók közelében végig gurulva a tengerparton.

Jeep Wrangler Caribinieri járőrautó

Az amerikai autógyártó „megajándékozta” a karabélyosok hadtestét egy Wranglerrel, mely idén nyáron az Emilia-Romagna régió partjain teszi szolgálatát! A terepjárót szabályos módon felmatricázták, az egyéb frissítések közé például a villogó fény, a teleszkópos sziréna, fegyvertartó, hordozható rádió, illetve két jelzőtárcsa tartó.

A Jeepet egy 2,8 literes turbódízel motor és automata váltó hajtja, és annak érdekében, hogy növeljék, javítsanak az autó off-road képességein, minimális módosításokat kellett végezni rajta. Fox Performance fejlesztésű felfüggesztésrendszert, kormánystabilizátort, első-hátsó védőburkolatot kapott, emellett kibővítették az oldalsó sárvédőket is.

Jeep Wrangler csendőrautó oldalról

A kerekek mérete 17,8,5 coll, a fekete színű, Performance Gladiator könnyűfém felnikre 32 colos terepjáró abroncsokat húztak. A járművet a Fiat Chrysler mutatta be az olasz Carabinierinek Rómában, egy ünnepség keretein belül.

Az eseményen Sergio Marchionne vezérigazgatónak és az EMEA régió főigazgatójának, Alfredo Altavillának lehetősége volt találkozni Giovanni Nistri főparancsnokkal, valamint Riccardo Amato helyettes parancsnokkal.

Jeep Wrangler Caribinieri járőrautó beltér

Idén nyáron a Wrangler egy 29 km-es körzetben fogja biztonságban tartani a helyieket vagy épp a nyaralásukat töltő turistákat Romagna régióban, ahol rendkívül népszerű üdülőhelyek találhatók.

Olaszországban ez az első alkalom, hogy efféle műveletet hajtanak végre, de természetesen a csendőrségi járőrautók, mint például a korábbi (és legerősebb) Peugeot 308-as modell, folyamatosan járják és figyelik a partokat a rendtartás végett.

Jeep Wrangler járőrautó szolgálatban

A Caribinieri a Wrangler mellett más FCA járműveket is szolgálatba vetett, beleértve a Jeep Renegade-et is. Nem olyan régen, még a Peugeot 308 előtt az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio modellje volt segítségükre a speciális küldetéseken, mint például a vérszállítás.

A bombatisztító csoportok szolgálatát Fiat Ducato haszongépjárművek segítik.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Frissített változat érkezik szeptemberben a Jeep Renegade-ből!
2018. június 22.
Megújítják a Jeep Renegade-et. Igen, azt a Renegade-et, amely korábban rekordértékű eladást eredményezett a márka számára Európában!
2018. december 05.
Rájár a rúd a Fiat-csoportra, újabb autójuknak sikerült pocsékul teljesítenie az Euro NCAP törésteszteken

További hírek