Porsche Panamera Sport Turismo 640 lóerővel

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

A TechArt tuningcég Grand GT csomagja 90 lóerőt adott hozzá a Panamera Sport Turismo alapból félelmetes teljesítményéhez, sőt, a megjelenés is lehengerlőre sikerült.

A következő héten tartandó, 2018-as Genfi Autószalonra az Alapjárat stábja is kilátogat, ahol szerencsére rá lehet lelni majd végtelenségig tunigolt autókra a gyári modellek mellett. Ez a rendezvény tökéletes alkalom lesz arra, hogy a hírhedt tuningcégek szemtől szemben szárnyalják túl egymást hátborzongató alakításaikkal. Úgy tűnik, a TechArt sem kicsiben játszik, Genfben mutatják be legújabb művüket egy Porsche Panamera Sport Turismo személyében, amely egészen merészre sikerült a „Grand GT Supreme Styling” csomaggal megspékelve.

Porsche Panamera Sport Turismo TechArt

Első pillantásra talán az tűnhet fel, hogy mennyire erőteljesen terpeszt a szélesített sárvédő íveknek köszönhetően, főleg a hátsók sikerültek kimondottan erélyesre. Nehezen találnál vele parkolóhelyet itthon, az tuti! Alap, hogy a Panamera Sport Turismo a földhöz is közelebb került, 22 colos, Formula IV könnyűfém felniken pihen, mögülük a méretes tárcsafékek hetykén kacsintanak kifelé. Kapott egy teljesen új sportkipufogó rendszert, ami titánium-karbon végekben fejeződik be hátul.

Bivalyerős Porsche

A Racing Green fantázianévre hallgató zöld szín a barna Nappa bőr belsővel a lehető legütősebb párost alkotja, a TechArt jó ízléssel nyúlt ehhez a tradicionális kombinációhoz, ami a grand tourerek körében igen népszerű. Az üléseken is több színű varrás figyelhető meg, a műszerfalon és az ajtókárpitokon pedig sötét fabetétek, kicsit olyan az egész, mint egy guruló, igényes dolgozószoba.

Igényes a Porsche Panamera Sport Turismo belső tere

A stílusos külső ördögi belsőt takar: az alapként szolgáló 4,0 literes, duplaturbó V8-as Panamera 90 lóerőt és 135 Nm nyomatéktöbbletet kapott, így jön ki a 900 Nm és a 640 lóerő összeteljesítmény, ami által a 0-100-as sprintet 3,4 másodperc alatt abszolválja. A végsebesség papíron 320 km/h, aminek megfutásához leginkább egy kifutópályára volna szükség.

Porsche Panamera Sport Turismo TechArt

Természetesen a TechArt a saját igényeidnek megfelelően képes hangolni a Panamérát, legyen szó külön a karosszériáról vagy a motorról. A megpiszkált Grand GT ára 155 050 dollár, vagyis 40 millió forint környékére tehető. A Genfi Autószalonon a Carbon Fiber Sport Package-es 911 GT3, a TechArt GTstreet R Cabriolet 911 Turbo S és egy módisított Macan Turbo is helyet kap. Kíváncsian várom, hogy mutatnak majd ezek élőben!

Forrás:

TopGear

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Porsche Panamera kombi és sportkupé, oldalnézet
2018. október 25.
Meglepő, de mégis igaz: A Porsche bemutatta 2 legújabb modelljét, köztük egy kombit. A teljesítmény nagyobb, a csomagtartó pedig tágasabb lesz.
Egy Beetle pick-up alapokon – V6-os bogár tuning
2018. szeptember 04.
Német bódé, amcsi alvázzal és motorral egy kanadai fanatikus keze nyomán.

További hírek