2017. május 19. | 14:57

A szélesített konceptváltozat megnyitja a lehetőséget az új felfüggesztés és fékek terén, nagyot javítva ezzel az autó irányíthatóságán és kanyarsebességén

A Shelby American bemutatta a 2017-es Shelby Super Snake konceptautóját a vállalat főhadiszállásán. Az utcai versenyzésre fókuszált Mustang, amit az 50. évfordulóra készített Shelby Super Snake-ként indult, a vállalat las vegasi üzemében tervezték és alkották meg.
Alapvetően nem vagyok az amerikai autók híve, de ezt vitán felül nagyon eltalálták

Carrol Shelby unokája, Aaron mutatta be a cég legfrissebb konceptautóját, a Shelby F-150 Super Snake teherautóval együtt. És hogy mennyivel lett szélesebb? Hátul 10 centivel, míg elöl 6,3 centivel, ami azért elég jelentős eltérés az alapmodellhez képest, cserébe viszont az autó irányíthatósága nagyban javult. A „Villám Kék” konceptautó különleges sport felfüggesztést és új hátsó lengőkarokat kapott, valamint megerősített kerekeket és gumiabroncsokat.
A szélesített karosszériának, nagyobb kerekeknek köszönhetően magasabb kanyarsebesség vált elérhetővé a Super Snake-kel

Persze, ha amerikai izomautóról beszélünk, akkor nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy honnan is jön az az izom. Az erőt egy turbófeltöltöt 5.0 literes V8-as motor szolgáltatja, „potom” 750 LE-vel mozgatva az autót. Ekkora erőhöz viszont a fékekhez is hozzá kellett nyúlni, hogy biztonságosan meg tudjon állni az autó, úgyhogy abból is Brembo Shelby fékeket kapott, 16-os féket kaptt, négydugattyús féknyereggel, hátra pedig 14-es 6 dugattyús nyereggel.
„A tökéletesen szabályozható felfüggesztés és a hatalmas Brembo fékrendszer, a szélesebb kerekekkel és abroncsokkal együtt jelentősen megváltoztatják az autó vezetési dinamikáját. Nagyobb tapadással rendelkezik így az autó, így elég később fékezni, miközben nagyobb kanyarsebességet tesz lehetővé.” – mondta Vince LaViolette, a Shelby American műveletekért felelős alelnöke. „Közvetlenebb vezetési érzést nyújt, miközben jobban elnyeli az út egyenetlenségeit. A szélesített karosszériájú Super Snake konceptautó minden utcai versenyző álma.”

Még a szélesített karosszériához képest is látszik, hogy nem aprózták el, nagyon széles kerekeken gurul a Super Snake... de ekkora teljesítményhez nem árt, ha megfelelő tapadófelület áll rendelkezésre

A Shelby Mustang Super Snake-et Dél-Kaliforniában fogják kiállítani a holnapi napon, május 20-án a Carroll Shelby Tribute and Car Show-n, amit évenként rendeznek meg, az idén immáron ötödik alkalommal. A Mustang mellett a Super Snake teherautót is meg lehet majd tekinteni a kiállításon.
Persze a Shelby nem állt meg, az F-150-es teherautó-pickupból is lett Super Snake változat

Forrás:
Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!