2018. június 20. | 17:54

Csupán húsz darab fog készülni a Tesla Model S alapjaira épülő Shooting Brake változatból!

A holland RemetzCar lerántotta a leplet a Tesla Model S alapjaira épülő kombi változatról, melyet egy szintén holland származású autógyűjtő kérésére alkottak meg. Floris de Raadt lelkes rajongója a shooting brake változatoknak, ennek köszönhetően korábban is volt már neki néhány.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

A megrendelő már 2008 óta használ elektromos-meghajtású autókat. Először Niels van Roijt kereste fel a jármű megtervezésének kapcsán, amit aztán a RemetzCar épített meg. A projekt támogatója a holland, prémium gumiabroncsokat gyártó Vredestein vállalat volt.

„Az ötlet az volt, hogy alakítsák át a Tesla Model S-emet egy dinamikus és sportos, de mégis elegáns shooting brake változattá.”

Az autógyűjtő kedvenc eleme végül a magasfényű, krómozott „U” alakú ablakvonal díszítés lett, ami rendkívül jól kiemeli az autó merész és dinamikus vonalvezetését. A négykerekű akkumulátorán és erőforrásán nem változtattak, így azonban azt sem lehet előre tudni, hogy a módosított hátsó milyen hatással lesz az eddigi teljesítményre.

A gépjárműből összesen 20 darabot gyártanak le, a megrendeléseket 2017 elejétől van lehetőség leadni és az első modell azóta már a szerencsés Floris de Raadt tulajdonában van.

 

 

Nem a RemetzCar az első olyan vállalat, amely egy Tesla kombi változatának megépítésével „próbálkozik”, ugyanis korábban a brit QWest vállalat is kísérletezett hasonló projekttel, mely végül rendkívül nagy sikernek örvendett. A projekt során szintén a Model S volt az alap, az autó egy teljesen új hátsót kapott. A csomagtartó térfogatát 210 literrel növelték meg, a súly viszont 12 kg-mal kevesebb lett.

Míg a RemetzCar összesen 20 példány elkészítése mellett döntött, addig a QWest évi 25 darab kombi Tesla elkészítését szeretné véghez vinni. Az átalakítás költségét a RemetzCar még nem közölte, azonban a QWest által megépített Model S Wagon ára megközelítőleg 25,5 millió forintról indul.