Sírni fogsz: Megszűnik a népszerű Audi gyártása!

Frissítve:
2018-11-02, 16:06

Az Audi egy klasszikus változata kerül le a palettáról, a szóban forgó típus új változata nem fér bele a gyártó elképzeléseibe

Az A3-ból 2019-ben érkezik a következő, szám szerint negyedik generáció, ezért alaposan felforgatják a modellt. Persze, mint szinte minden témában, ami a Volkswagen-konszernnél előjöhet, ebben is szerepet játszik a dízel-botrány és annak utórezgései.

Nem lesz ezentúl háromajtós Audi A3

Nemsokára itt a negyedik generáció, de egyelőre nem a változatosság fog eszedbe jutni az A3-ról

Ugyanis a dízelbotrány és az azt követő bevételkiesés miatt… hát finoman szólva is „racionalizálni” kell a termelést. Magyarán lehúznak olyan modell-variánsokat, amik iránt úgyis megcsappant az érdeklődés. Pont, mint a háromajtós Audi A3 esetében. Ez azt fogja jelenteni, hogy az ötajtós Audi A3 Sportback lesz az egyetlen klasszikus ferdehátú az Audi egész palettáján.

Az ötajtós A3-hoz csatlakozva 2020-tól a négyajtós szedán A3 is megújul és - ki gondolta volna - az új generációval növekszik majd a mérete is, nagyobb hátsó lábteret és csomagtartót kínálva.

Habár még nem erősítették meg, de állítólag az Audi elkezdett fejleszteni egy újabb ötajtós Liftback A3-változatot, ami átveheti majd a Sportback-nevet.

Lehet lesz egy liftback Audi A3 is

Mindegyik német prémiumgyártó ráment a kis szedánok gyártására, de vajon mi marad így az A3 Sportbackből?

A Mercedes-Benz már bejelentette és be fogják mutatni a szedán A-osztályt, akárcsak a CLA és a CLA Shooting Brake utódjait. Ha a másik nagy német prémiumgyártót nézed, a BMW jelenleg is árul szedán-változatot az 1-es sorozatából, igaz csak Kínában. De 2020-tól még ez is megváltozik, ugyanis világszinten is elkezdik értékesíteni a legkisebb szedán BMW-t.

Az Audinál egyelőre sokan azon vannak, hogy sikerüljön megvalósítani a Liftback modellt, ami egy tökéletes sportos alternatíva lenne a szedán A3-mal szemben. Pont úgy, ahogy az A4-gyel szemben az A5 Sportback a jelenlegi modellkínálatban.

Forrás:

Autocar

Kapcsolódó írások

Az új Audi A7-es Sportback 2018-ban debütál hibrid technológiával
2017. október 25.
Nagyobb, szebb, erősebb és most már hibrid is lesz az új Audi A7, a kezdetben egyféle motorral kapható A7 összkerékhajtást is kap a jobb gyorsulásért és úttartásért
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?