A Toyota C-HR-t, a Honda HR-V-t és a Nissan Juke-ot is kapkodják a SUV-ra éhes vásárlók, így a Hyundainak is lépnie kellett, hogy versenyben tudjon maradni. Végre hivatalos formában is bemutatkozott a vadonatúj Hyundai Kona.

2018 Hyundai Kona

A városi terepjáró 4,165 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,55 méter magas, tengelytávja pedig 2,6 méter. A kompakt SUV LED fényszórókkal rendelkezik elöl és hátul is, a kerékjárati íveket pedig műanyag elemek díszítik.  Aki igazi terepjárót akar, az kérheti majd négykerékhajtással is, de a leendő vásárlók nagy része nem igen fogja kihasználni a Kona e téren nyújtott képességeit.

2018 Hyundai Kona

Az öreg kontinensen az 1 literes háromhengeres T-GDI erőforrás lesz a nyerő, mely 120 lóerőt képes majd leadni, 172 Nm nyomaték mellett. Az 1,6 literes T-GDI már bíztatóbb, 177 lóerőt és 265 Nm-t képvisel majd. Ezeken kívül még az 1,6-os dízelmotor is fellelhető lesz a kínálatban.

Figyelemre méltó a hétsebességes duplakuplungos automata váltó, az 5-7-8 colos központi kijelző, a 4G mobilnet, az Android Auto és Apple CarPlay támogatás, a kis üveglapra vetítő HUD és vezeték nélküli mobiltöltő.

2018 Hyundai Kona

A Kona elsőként Dél-Koreában lesz kapható, már júniustól, Európában valamikor 2017 második felében érkezik meg az új modell, az USA-ban pedig 2018 elejétől vásárolható majd meg.

Forrás:

HVG

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!