Szakadni fogsz! Holland tolatóverseny!

Frissítve:
2019-04-30, 12:34

A 80-as és 90-es években egészen elképesztő versenysportot találtak ki a hollandok: egy akadálypályán kellett tolatva végighaladni, lehengerlő eredménnyel

Lassú tempónál tolatni egy kis vezetési érzékkel nem nagy művészet, Te is nap mint nap használod, parkoláshoz, manőverezéshez. Kicsit azonban gyorsabban egyből nem olyan egyszerű, nagyon gyorsan pedig egészen nagy kihívást jelent precízen terelni egy kocsit. Ha meg valóban ennyire nehéz, miért ne lehetne autóversenyt rendezni a téma köré, vállalkozó szellemű pilótákkal? Valószínűleg ezen a gondolatmeneten indultak el a bohókás holland szervezők is. 

Ez persze azt jelentette, hogy a sofőrök leginkább a tükrökre és sűrű hátrapillantásokra hagyatkozhattak. Tovább nehezíti a dolgot, hogy az első kerekek így a menetirány hátuljára kerültek, ahogy a kormányzás is, így az autó otrombává és nehezen irányíthatóvá vált. A káosz akkor lesz teljes, ha nem kifejezetten időre, hanem egyszerre a pályán indulnak a versenyzők.

Csekkold a videót és tuti átértékeled, hogy betolatni valahova nem is olyan nehéz!

 

Kapcsolódó írások

Chevrolet Corvair kabrió, elől nézet
2018. szeptember 29.
A Valaha volt legveszélyesebb autó-díj győztese: Chevrolet Corvair
Morgan EV Junior, előlnézet
2018. október 15.
2 év elpocsékolása után végre megérkezett a Morgan elektromos háromkerekűje
1970 Alfa Romeo Montreal, RM Sotheby’s Aukció, sárga, elölnézet
2018. november 14.
1970-ben az Alfa bemutatta 2+2-es kupéját, ami a mai napig bármelyik izomautóval felveszi a versenyt. Ő a torinói Alfa Romeo Montreal.
orosz elektromos Ford Mustang
2018. december 20.
Előkerültek a látványtervei az Aviar R67-nek, ami egy retró Ford Mustang lesz, modern köntösbe csomagolva, elektromos motorokkal