Szőrszálak vigyázzba, libabőr ON, érkezik az új DBS

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Az Aston Martin két ismerős nevet emleget új, szuper GT autójának kapcsán – DBS és Superleggera – hoppácska és úha, mostantól nehezebb kivárni a júniust.

Az autó bemutatásáig még sajnos több hónapot várni kell, hiszen csak júniusra ígéri a gyártó a debütálást. Emellett viszont elkezdték csepegtetni a tudást, az első természetesen annak a ténye, hogy érkezik egy új GT autó, ami a DBS zászlóshajó nyomdokaiba léphet. Sajnos konkrét részletek még nincsenek az érkező szupersportautóról.

Mindazonáltal abban biztos lehetsz, hogy az Aston Martin DBS Superleggera cseréli le a kifutó Vanquish S modellt, amelynek V12-es motorja maximális teljesítményen 595 lóerőt számlál. Tavaly, azaz 2017-ben már bemutatásra került a DB11, ami a DB9-es modellt váltotta, valamint egy új Vantage-modell is érkezett. Az Aston Martin eltökélt célja, hogy a lehető leggyorsabban frissíti minden kétüléses modelljét.

A DBS nevet először a William Towns által 1967-ben tervezett autónál használták, és az Aston Martin később, 2007-ben hozta vissza a nevet, amit azóta is használt a grand tourerekhez, a 2014-es Vanquish bevezetésig. A Superleggera nevet pedig a DB4 és DB5 bevezetésével használták ismét.

1976 Aston Martin DBS parkos környezetben korbali fotón

Marek Reichman, az Aston martin vezető kretaív munkatársa a következőt nyilatkozta:

„Amikor meghallod a DBS Superleggera nevet, tudod, hogy mi az. Az Aston Martin vezető szuper GT autója – Egy valóságos ikon. Nem lesz ez másképp az érkező modellel sem. A teljesítmény és a design határait annyira felemeltük, hogy ez a kocsi ismételten egy önálló, külön karakter legyen az Aston Martin palettáján és méltó legyen a kapott név örökségének súlyához."

Magától érthetőnek tűnik ezek alapján, hogy az új DBS Leggera az Aston Martin kölni részlege által tervezett 5,2 literes turbófeltöltős V12-esét fogja használni, ami több mint 700 lóerős teljesítményre képes. Ugyan hivatalos adat még nincs, de a találgatások közül ez tűnik a legvalószínűbbnek.

Kémfotón az új Aston Martin DBS Superleggera

A lendületes fejlesztést és gyártást folytatva, az Aston Martin 2019-ig termelésre bocsájtja a DBX crossover koncepciót is, amelyet Varekai néven ismerhetsz majd. Az ezt követő évekre sem tervez lustálkodást a legendás brit gyártó, hiszen egy új középmotoros sport modell, is érkezik az új Lagonda és a Lagonda SUV modellek személyében. Az ultraprémium-kategóriás Lagonda-család már szinte biztos, elektromos és akkumulátoros rendszerekkel érkezik.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Aston Martin DBS Superleggera James Bond
2019. május 25.
Az "On Her Majesty’s Secret Service", vagyis az „Őfelsége titkosszolgálatában” című James Bond-film, illetve a benne szereplő autó ötvenedik évfordulójára limitált kiadással készült a gyártó
Aston Martin DBX
2018. november 14.
Az Aston Martin legelső szabadidő-autója ugyan csak 2019-ben érkezik, addig is itt egy kis ízelítő a modellről!
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Jön az első teljesen elektromos Aston Martin!
2017. június 27.
A britek első teljesen elektromos autója a Rapide AMR-re fog épülni és természetesen limitált példányban készül, a Williams Advanced Engineering segített a fejlesztésben