Taxis szolgáltatásba fektet a Toyota

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

A Toyota az egyik legzöldebb autógyártó a világon, így számos területen otthonosan mozog. Új projektjük is az innovációt hivatott jelölni a gyár részéről.

A környezetkímélő hibrid modelljeiről ismert, emellett az aktív biztonsági rendszerek és a jármű automatizálás, illetve a robotika területén fontosnak mondható kutatásokat folytató, ezen kívül az autómegosztó és flottakövető és kezelő szolgáltatások fejlesztésében is élen járó Toyota és a JapanTaxi taxis szolgáltatások közös újításáról kötött megállapodást, amelynek keretében a Toyota befektet a JapanTaxi vállalatba és fejlesztéseket vállal.

A japán taxis üzletág felélénkítésére és hatékonyságának fejlesztésére a Lexus prémium márkát is jegyző Toyota és a JapanTaxi együttműködési megállapodást kötöttek, amely többek közt a taxis vállalkozóknak kínált szolgáltatásokról hivatott szólni. A két fél abban is megállapodott, hogy a cégek közti kapcsolat még szilárdabb megerősítésére a Toyota 7,5 milliárd jent (kb. 17,7 milliárd forintot) fektet be a JapanTaxi vállalatba. A Toyota már eddig is kutatta a lehetséges megoldásokat, hogyan élénkíthetné fel kutatás-fejlesztéssel és szolgáltatások jobbá tételével Japán taxi-üzletágát.

A sötétkék Toyota hibrid taxi, hasonlít londoni társára

Ezen célok érdekében a vállalat már 2016. augusztus 5-én együttműködési nyilatkozatot írt alá a Japán Taxitársaságok Szövetségével, aminek értelmében tanulmányozzák annak lehetőségét, hogy a Toyota vezetési adatokat továbbító technológiái hogyan alkalmazhatók a tokiói taxisok napi munkájához szükséges adatok gyűjtésére és feldolgozására.

A JapanTaxi a taxival utazók kényelme érdekében kifejlesztett egy egész országra kiterjedő okostelefonos alkalmazást, ami már 2011 óta működik. Mostanáig mintegy négymillió felhasználó töltötte le ezt az alkalmazást, és körülbelül 60 000 taxisofőr – a japán taxisok közel egynegyede – regisztrálta magát e szolgáltatásra, így jelenleg ez a legelterjedtebb taxis alkalmazás Japánban.

Előről is mutatós, sok lámpával van felszerelve

A Toyota és a JapanTaxi fontosnak tartja, hogy olyan szolgáltatásokat tudjanak kidolgozni, amelyek a taxisofőrök és az utasok számára egyaránt hasznosak. Ezért a két vállalat jobban összehangolja majd a Toyota Mobilitási Szolgáltatások Platformját, ami elengedhetetlen a közlekedés fejlesztéséhez, irányításához és szervezéséhez és a JapanTaxi integrált szoftver-hardver platformját, ezzel is javítva a taxik utasainak felhasználói élményét és digitális megoldásokat kínálva a taxik fenntartóinak.

A látvány a reptereken is meggyőző, modern és visszafogott hivalkodó autók

A Toyota és a JapanTaxi más területeken is fontolóra veszi az együttműködést; ilyen például az egymással összeköttetésben álló taxis drosztok kialakítása, a taxirendelést támogató rendszerek további fejlesztése, vagy a big data adatgyűjtés. Mindkét vállalat arra törekszik, hogy a know-how, a szolgáltatások és a technológiák révén hozzájáruljon egy kényelmesen használható mobilitási hálózat kialakításához, ami megkönnyíti az emberek mindennapi életét.

Forrás:

További autós hírek

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

A HVG egyik olvasóját nem kicsi meglepetés érte ma. Egy kapuvári parkolóban, fizető övezetben hagyta autóját, miután parkolójegyet vett és…

Már a rendszámnál akadtak gondok a fejben: Alfagirl!??? Nyilván akár lehetett valami “izomagy reklám” megrendezett videó, amit sejtet a rendszám,…

Az Electrec szúrta ki, hogy nemrég nyilvánosságra hozták a Tesla egyik idén benyújtott szabadalmát, ami “A járművek és a napelemek…

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
2019. november 23.
2021-től kerülhet európai és USA piacra a Lexus első villanyosa, az UX 300e.
Megérkezett a Taxi 5 hivatalos előzetese! VIDEÓ!
2018. február 04.
A Taxi 5 idén tavasszal lesz látható a magyar mozikban. A legendás 407-es Peugeot ezúttal Ferrarikat és Lamborghiniket vesz üldözőbe.