Terepen a 2019-es Suzuki Jimny!

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Nem tudok betelni a 2019-ben bevezetésre kerülő, új Suzuki Jimny off-roadon mutatott műsorával. Nézd meg te is videón!

Sokakat sokféle autó debütálása izgat, de a 2019-es Suzuki Jimny mellett szerintem senki sem megy el mosolygás nélkül. A Samurai és a Jimny nem téveszthető össze a mai szabadidő-autókkal, hiszen igazi, terepre termett modellekről van szó. A Jimny 1998 óta készült változatlan formában, sokak nagy örömére jövőre érkezik az új generáció. Már-már úgy néz ki, mint egy miniatűr Mercedes-Benz G-osztály, pici és könnyű, az ára pedig egészen megfizethetőnek tűnik. A brit piacon, átszámolva 5 500 000 forint környékén alakul az ára.

Ami igazán fontos, azt ebben a videóban benne van: 4 perc némi dagonyával, árkokkal és meredek kaptatókkal. Szeretnivaló flexibilitás következik a Suzuki Jimnytől!

A Jimny 3,48 méter hosszú, 1,65 méter széles és 1,72 méter magas, tengelytávja mindössze 2,25 méteres. Méretei miatt egészen szűk helyeken is elfér, árkon-bokron, mély sárban, izzasztó emelkedőn is könnyedén felkaptat. Előnyére válhat, hogy létravázra épült, három lengőkaros, merev tengelyes felfüggesztés található alatta. Az automata összkerékhajtás és a felező a váltó mellett kapcsolható, a kerekek megfékezésével operáló kipörgésgátló pedig a videó alapján remekül képes elosztani a nyomatékot a 15 colos kerekekre. A terepszögek mértéke is javult az elődjéhez képest, elöl 36, hátul 48 fokot kínál, a rámpaszöge pedig 27 fokos.

Suzuki Jimny Allgrip

Az előd 1.3 literes motorja helyett egy új, 1.5 literes szívó négyhengeres benzinmotort kap, mely 102 lóerőt és 130 Nm-es nyomatékot produkál, alapáron ötfokozatú kézi váltóval, felárért négysebességes automatával kínálják.

Suzuki Jimny interior

A kockaformát pezsgő, fiatalos színekkel lehet feldobni, szériafelszereltségnek számít a hat légzsák, táblafelismerő, automata távfényszóró, sávelhagyásra figyelmeztető, vészfékrendszer, fáradtságfigyelő. A beltérben modernebb környezet vár, a gombokat kesztyűben is lehet nyomkodni, 7 colos érintőkijelző és automata klíma is kérhető. A csomagtér elenyésző, a hátsó támlák ledöntés után azonban 377 literes tér alakul ki.

Forrás:

CarThrottle

Kapcsolódó írások

Legújabb Land Rover Defender várható kinézete
2018. október 04.
2020-ban bemutatkozik a Defender legújabb, teljesen átdolgozott generációja. A legendás terepjáró újult erővel feszül a ringbe, amit jelenleg a G-osztály ural!
 S500 Coupé
2018. október 26.
Két éve már, hogy az Alapjárat létrejött, azóta már több mint 100 videó került fel YouTube csatornánkra. Ezek közül válogattam ki Neked a személyes kedvenceimet!
Eljutni bárhova, bármikor – a 2018-as Toyota Land Cruiser Prado
2018. február 27.
Az új Land Cruiser hagyományos megoldásainak köszönhetően továbbra sem vált divatterepjáróvá, aminek problémát jelentene egy 35 fokos emelkedő. Egy vérbeli terepjáró, valódi terepre.
Kellemes húsvéti ünnepeket!
2017. április 14.
Az Alapjárat csapata kellemes húsvéti ünnepeket kíván az alábbi videóval: