2018. július 20. | 18:42

Nem tudok betelni a 2019-ben bevezetésre kerülő, új Suzuki Jimny off-roadon mutatott műsorával. Nézd meg te is videón!

Sokakat sokféle autó debütálása izgat, de a 2019-es Suzuki Jimny mellett szerintem senki sem megy el mosolygás nélkül. A Samurai és a Jimny nem téveszthető össze a mai szabadidő-autókkal, hiszen igazi, terepre termett modellekről van szó. A Jimny 1998 óta készült változatlan formában, sokak nagy örömére jövőre érkezik az új generáció. Már-már úgy néz ki, mint egy miniatűr Mercedes-Benz G-osztály, pici és könnyű, az ára pedig egészen megfizethetőnek tűnik. A brit piacon, átszámolva 5 500 000 forint környékén alakul az ára.

Ami igazán fontos, azt ebben a videóban benne van: 4 perc némi dagonyával, árkokkal és meredek kaptatókkal. Szeretnivaló flexibilitás következik a Suzuki Jimnytől!

A Jimny 3,48 méter hosszú, 1,65 méter széles és 1,72 méter magas, tengelytávja mindössze 2,25 méteres. Méretei miatt egészen szűk helyeken is elfér, árkon-bokron, mély sárban, izzasztó emelkedőn is könnyedén felkaptat. Előnyére válhat, hogy létravázra épült, három lengőkaros, merev tengelyes felfüggesztés található alatta. Az automata összkerékhajtás és a felező a váltó mellett kapcsolható, a kerekek megfékezésével operáló kipörgésgátló pedig a videó alapján remekül képes elosztani a nyomatékot a 15 colos kerekekre. A terepszögek mértéke is javult az elődjéhez képest, elöl 36, hátul 48 fokot kínál, a rámpaszöge pedig 27 fokos. Az előd 1.3 literes motorja helyett egy új, 1.5 literes szívó négyhengeres benzinmotort kap, mely 102 lóerőt és 130 Nm-es nyomatékot produkál, alapáron ötfokozatú kézi váltóval, felárért négysebességes automatával kínálják. A kockaformát pezsgő, fiatalos színekkel lehet feldobni, szériafelszereltségnek számít a hat légzsák, táblafelismerő, automata távfényszóró, sávelhagyásra figyelmeztető, vészfékrendszer, fáradtságfigyelő. A beltérben modernebb környezet vár, a gombokat kesztyűben is lehet nyomkodni, 7 colos érintőkijelző és automata klíma is kérhető. A csomagtér elenyésző, a hátsó támlák ledöntés után azonban 377 literes tér alakul ki. Forrás: CarThrottle