A strapabíró Fullback Cross a személyautók kényelmét karakteres formatervvel párosítja, az olasz pickup csúcskiviteleként igyekszik lépést tartani a legújabb piaci trendekkel. A Fiat Fullback Cross valamivel agresszívabb megjelenést kapott, erőt sugároz a fekete bukókerettől a hűtőrácson át a külső visszapillantó tükrökig. A kilincsek, a kerékív-toldatok és maguk a 17 colos keréktárcsák és az oldalsó fellépők is mind matt fekete színt kaptak.

Fiat Fullback Cross

Alapfelszereltségnek számít a bixenon fényszóró, a LED-es nappali világítás, a kétzónás automata klímaberendezés, a tempomat, a tolatókamera, a bőrrel bevont ülések és kormánykerék is. Az első ülések fűthetők, a vezető oldalán motorosan állíthatók. A kényelmet 7 colos érintőképernyővel, Bluetooth és USB csatlakozásokkal felszerelt navigációs rendszer teszi teljessé. A menetstabilizáló elektronika, vontatmány-stabilizáló rendszer, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDW) és dombsegéd berendezések egy valóban komplex autó benyomását keltik.

Fiat Fullback Cross

A négyféle üzemmódnak, valamint a zárható hátsó differenciálműnek köszönhetően minden úti célhoz biztonságosan juttatja el utasait, hála a Torsen központi differenciálművel szerelt összkerékhajtásnak. Ezen túlmenően a Fullback Cross felezővel is rendelkezik, a legkeményebb terepviszonyok leküzdését pedig mechanikus hátsó differenciálzár teszi lehetővé. A duplafülkés pickup 5,28 m hosszú, 1,81 m széles és 1,815 m magas, tengelytávja meghaladja a 3,00 métert. Tekintélyes méretei ellenére a Fullback Cross kategóriája legjobb fordulókörével (11,8 méter) rendelkezik, maximális megengedett teherbírása 1,1 tonna, akár 3,1 tonna vontatására képes, így gyakorlatilag nem ismer lehetetlent.

Fiat Fullback Cross

A szabadidős és munkafelhasználáshoz egyaránt ideális lehet az alumínium szerkezetű, 2,4 literes turbódízel erőforrás, melynek legnagyobb teljesítménye 180 LE (133 kW), maximális forgatónyomatéka 430 Nm már 2500/perc fordulatszámon. A Fullback Cross kétféle sebességváltóval kapható: a hatfokozatú kézi mellett elérhető egy ötfokozatú automata sebességváltó is.

Fiat Fullback Cross

A mindennapi munkában és a kikapcsolódásban egyformán helyt álló modellhez az időjárási viszontagságoknak teljesen ellenálló, kihúzható alumínium platófedelet kínál a Mopar. A rakományt tisztán és szárazon tartó takaró strapabíró és biztonságos, alumíniummal burkolt polimer szövetből készült, könnyen és gyorsan felszerelhető, ráadásul kulccsal zárható, így a felhasználó minden értelemben tökéletes biztonságban tudhatja rakományát.  A kínálatban megtalálható még a Tischer Trail 200 kabinnal felszerelt Fullback lakóautó, amely gyakorlatilag korlátlan szabadságot biztosít a legnagyobb expedíciókhoz is.

Fiat Fullback Cross

A Fiat Fullback Cross november elejétől érhető el a magyarországi Fiat márkakereskedésekben, induló listaára nettó 8.240.000 Ft (manuális váltóval).

Forrás:

FCA Group