A festői szépségű Nagytétényi Kastélymúzeum udvarán sorakozott ma tíz, vadonatúj Toyota C-HR Hybrid, amik arra vártak, hogy új gazdáik birtokba vegyék őket. A Toyota és a Magyar Olimpia Bizottság jóvoltából 10 olimpiai kerettag juthatott hozzá az Active Hybrid meghajtással szerelt crossoverekhez.

Kulcsár Krisztián a MOB elnöke elmondta, hogy fontos számukra a sportolók folytonos támogatása, és mivel a japán autógyártó hazai képviseletével remek kapcsolatot ápolnak, kézenfekvő volt, hogy többek között a modern meghajtás népszerűsítése érdekében ilyen autókkal támogatják a sportolók felkészülését, egészen a 2020-as tokiói olimpia végezetéig.

Toyota C-HR Hybrid az olimpiai sportolóknak

A jutalmazottak között jelen volt Gyurátz Réka és Halász Bence kalapácsvetők, Lőrincz Viktor és Barka Emese birkózók, Gyercsák Szabina és Cirjenics Miklós cselgáncsozók, Lucz Dóra és Molnár Péter kajakosok, Kasza Róbert öttusázó és Kardos Botond tornász. Az átadó után Cirjenics Mikivel beszélgettem, aki Pakson él és készül nap mind nap, de sokat jár Pécsre, hiszen ott nőtt fel.

Pont az elmúlt hónapokban fejeződött be a család régi Civicjének restaurálása, tehát a japán vonal nem áll olyan messze tőle, nemrég gondolkodott el azon, hogy új autót vásárol, egy friss Civicet választott volna a régi mellé, de márciusban jött a hír, hogy kap helyette egy Toyotát, amit természetesen szívesen fog használni.

Olimpiai kerettagok és a Toyoták

Egy kicsit az autóról: a Toyota C-HR Active Hybridben a Prius hajtáslánca bújik meg, azonban a Prius elavult formavilágát egy sokkal dinamikusabb, fiatalosabb, jövőbe mutató formában prezentálja a crossover. 122 lóerőt teljesít a hibrid hajtáslánc, az 1,8 literes Atkinson-ciklusú benzinmotor egy elektromotorral és egy fokozatmentes CVT-automata váltóval dolgozik együtt, így kínálva városban és országúton egyaránt takarékos üzemet.

Toyota C-HR Active Hybrid

Gratulálunk a sportolóknak és sok sikert kívánunk a tokiói olimpián!