Új arculatot kap az Opel 2019-ben

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Még 2018 év vége előtt leleplez az Opel egy olyan koncepcióautót, amely megmutatja a gyár új irányelvei szerinti, jövőbeli arculatát

Német, barátságos, izgalmas ez a három fő érték, amely minden Opel modell és koncepció DNS-ébe ágyazódott az évek során és ezt a jövőben is tovább fogják vinni. Az elmúlt hónapokban az Opel design, marketing és mérnöki csapatai találták a módot arra, hogy ezek az értékek jobban előtérbe kerüljenek az új Opel autók tervezésénél, technológiai fejlesztésénél és a használt anyagok kiválasztásánál.

Első pillantásra is szembeötlő, hogy mi az elképzelés az új modellek látványvilágára, melyeket a 2020-as évek közepéig dob piacra a német gyártó. Ugyan ma még lepel alatt rejtőzik, de már a fontosabb, markáns vonalakból következtetni lehet a továbbiakra.

Az új tervezési filozófiának két alapvető pillére a merészség és a letisztultság.

A tanulmány két legfontosabb újdonsága a Vizor nevű arc elem és a Pure Panel névre hallgató műszerfalegység. Még idén bemutatja az Opel azt a koncepciót, amelyen már ezek az új külső-belső formai elemek határoznak meg.

Opel arculata brutális módosításokon fok átesni a nem túl távoli jövőben, többek közt azért is, mert jelenleg túl konzervatívnak tartják.

Opel Vizor új orr rész

A legnagyobb frissítést a modellek orrára kerülő formai elem jelenti, amely a Vizor névre hallgat. Nagyobb méretű lesz a LED-es nappali menetfény nem csak jól világít, de felismerhető megjelenést is kölcsönöz a márkának. Továbbá markáns fekete keretbe foglalják a hűtőrácsot és a fényszórókat is.

Az Opel GT tanulmányautónál használt orrész sem volt csúnya, de jó irányt mutatott a fejlesztőknek, mert azt gondolták tovább.

Az utasteret a Pure Panel nevű műszerfal egységgel tennék modernebbé, melynek képernyőit közös keretbe foglalják majd. A jövőre várható új generációs Corsánál láthatod elsőként ezeknek az elemeknek a gyakorlati alkalmazását.

Ezek az újdonságok elég jól mutatnak a lepellel takart koncepción, de az itt is kérdéses, hogy mennyi marad meg a szériagyártásra ezekből a határozott, modern vonalakból.

Forrás:

Opel Pressroom

Kapcsolódó írások

Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
III. Hungarian Blitz Ring Opeltalálkozó - GALÉRIA
2018. április 29.
50 kép a III. Hungarian Blitz Ring Opeltalálkozóról, avagy milyen is az, ha összegyűlnek az Opelesek
1938 Opel Kapitän kabrió, elől nézet
2018. szeptember 24.
Jól tartja magát az Opel Kapitány. Szép kora ellenére ma is friss és üde a gigászi nyugdíjas.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.