Új arculatot kap az Opel 2019-ben

Közzétéve:
2018-07-14, 13:30

Még 2018 év vége előtt leleplez az Opel egy olyan koncepcióautót, amely megmutatja a gyár új irányelvei szerinti, jövőbeli arculatát

Német, barátságos és izgalmas. Ez a három fő érték, amely minden Opel modell és koncepció DNS-ébe ágyazódott az évek során és ezt a jövőben is tovább fogják vinni. Az elmúlt hónapokban az Opel design, marketing és mérnöki csapatai találták a módot arra, hogy ezek az értékek jobban előtérbe kerüljenek az új Opel autók tervezésénél, technológiai fejlesztésénél és a használt anyagok kiválasztásánál.

Első pillantásra is szembeötlő, hogy mi az elképzelés az új modellek látványvilágára, melyeket a 2020-as évek közepéig dob piacra a német gyártó. Ugyan ma még lepel alatt rejtőzik, de már a fontosabb, markáns vonalakból következtetni lehet a továbbiakra.

Az új tervezési filozófiának két alapvető pillére a merészség és a letisztultság.

A tanulmány két legfontosabb újdonsága a Vizor nevű arc elem és a Pure Panel névre hallgató műszerfalegység. Még idén bemutatja az Opel azt a koncepciót, amelyet már ezek az új külső-belső formai elemek határoznak meg.

Opel arculata brutális módosításokon fok átesni a nem túl távoli jövőben, többek közt azért is, mert jelenleg túl konzervatívnak tartják.

Az Opel új arculatot kap

A legnagyobb frissítést a modellek orrára kerülő formai elem jelenti, amely a Vizor névre hallgat. Nagyobb méretű lesz a LED-es nappali menetfény, ami nem csak jól világít, de felismerhető megjelenést is kölcsönöz a márkának. Továbbá markáns fekete keretbe foglalják a hűtőrácsot és a fényszórókat is.

Az Opel GT tanulmányautónál használt orrész sem volt csúnya, de jó irányt mutatott a fejlesztőknek, mert azt gondolták tovább.

Az utasteret a Pure Panel nevű műszerfal egységgel tennék modernebbé, melynek képernyőit közös keretbe foglalják majd. A jövőre várható új generációs Corsánál láthatod elsőként ezeknek az elemeknek a gyakorlati alkalmazását.

Ezek az újdonságok elég jól mutatnak a lepellel takart koncepción, de az itt is kérdéses, hogy mennyi marad meg a szériagyártásra ezekből a határozott, modern vonalakból.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Opel Vectra i500
2021. január 02.
Limitált kiadású Vectra Svájcból. Mi baj lehet?

További hírek