2018. július 14. | 15:30

Még 2018 év vége előtt leleplez az Opel egy olyan koncepcióautót, amely megmutatja a gyár új irányelvei szerinti, jövőbeli arculatát

Német, barátságos és izgalmas. Ez a három fő érték, amely minden Opel modell és koncepció DNS-ébe ágyazódott az évek során és ezt a jövőben is tovább fogják vinni. Az elmúlt hónapokban az Opel design, marketing és mérnöki csapatai találták a módot arra, hogy ezek az értékek jobban előtérbe kerüljenek az új Opel autók tervezésénél, technológiai fejlesztésénél és a használt anyagok kiválasztásánál.

Első pillantásra is szembeötlő, hogy mi az elképzelés az új modellek látványvilágára, melyeket a 2020-as évek közepéig dob piacra a német gyártó. Ugyan ma még lepel alatt rejtőzik, de már a fontosabb, markáns vonalakból következtetni lehet a továbbiakra.

Az új tervezési filozófiának két alapvető pillére a merészség és a letisztultság.

A tanulmány két legfontosabb újdonsága a Vizor nevű arc elem és a Pure Panel névre hallgató műszerfalegység. Még idén bemutatja az Opel azt a koncepciót, amelyet már ezek az új külső-belső formai elemek határoznak meg.

Opel arculata brutális módosításokon fok átesni a nem túl távoli jövőben, többek közt azért is, mert jelenleg túl konzervatívnak tartják.

A legnagyobb frissítést a modellek orrára kerülő formai elem jelenti, amely a Vizor névre hallgat. Nagyobb méretű lesz a LED-es nappali menetfény, ami nem csak jól világít, de felismerhető megjelenést is kölcsönöz a márkának. Továbbá markáns fekete keretbe foglalják a hűtőrácsot és a fényszórókat is.

Az Opel GT tanulmányautónál használt orrész sem volt csúnya, de jó irányt mutatott a fejlesztőknek, mert azt gondolták tovább.

Az utasteret a Pure Panel nevű műszerfal egységgel tennék modernebbé, melynek képernyőit közös keretbe foglalják majd. A jövőre várható új generációs Corsánál láthatod elsőként ezeknek az elemeknek a gyakorlati alkalmazását.

Ezek az újdonságok elég jól mutatnak a lepellel takart koncepción, de az itt is kérdéses, hogy mennyi marad meg a szériagyártásra ezekből a határozott, modern vonalakból.