Új Audi A1 Sportback - vagány társ a városban

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

2010-ben egy vadonatúj Audi modellvonal debütált az A1-es formájában.

2018-ban érkezik a sikeres kompakt autó második generációja. Az új Audi A1 Sportback-et dinamikus dizájn jellemzi, és ideális társ a városban, de persze alkalmas hosszabb utakra is. Az A1 Sportback fejlesztései a belső tér digitalizációjára és a vezetést segítő rendszerre összpontosultak.

Az új kialakítás rengeteg személyre szabható lehetőséget rejt magában.

A külső dizájn ütős, férfias, sportos és felfedezhető benne az Ur-quattro néhány vonása. Az új A1-es már a szabvány MQB A0 platformra épül a Seat Ibizához és a VW Polóhoz hasonlóan. Egy leheletnyivel hosszabb is lett a második generáció 3,95-ről 4,03 méteresre nőtt.

A szélessége viszont ugyanúgy 1,74 méter, a magassága pedig még csökkent is fél centit, 1,41 méterre. Ezek a számok sportos, vagány külsőt kölcsönöznek az új modellnek. A motorháztető elején három sík rés található, amely az 1984-es Sport Quattróra emlékeztet.

Az új Audi A1 Sportback hátulja

Motorválaszték tekintetében háromféle blokk négyféle változatából lehet választani. Az 1,0 literes háromhengeres turbómotor, ez a 25 TFSI jelzésű változatban 95, a 30 TFSI jelzésűben 116 lóerős lesz. Négyhengeres változat is található a palettán, a 35 TFSI, amelybe az 1,5 literes VW turbómotor kerül 150 lóerővel. A csúcsmodell a 40 TFSI, ami a 2 literes turbómotor 200 lóerős változatát rejti.

Az A1 Sportback személyre szabható, ez különösen nagyfokú rugalmasságot biztosít. A felszereltségi szintek a következők lehetnek: alap, felszerelt vagy S line. A külső felszereltségek is különböző konfigurációkban kaphatók. Az Audi számos lehetőséget kínál ügyfeleinek a színek és anyagok kiválasztására.

Az új Audi A1 Sportback belseje

Az új belső letisztult és sportos lett, maximális helykihasználás mellett. A digitális műszerfal és az opcionális érintőképernyős vezérlőegység sofőr orientált. Az új A1 Sportback sokkal tágasabb, így kényelmesebbé teszi az utazást a hátsó üléssoron utazók számára is. A csomagtartó kapacitása 65 literrel nőtt, normál kapacitása 335 liter, a hátsó üléseket lehajtva, ez 1090 literre nő.

Az új Audi A1 Sportback igen fejlett digitális megoldásokat tartalmaz. Még az alapváltozatban is megtalálható a teljesen digitális műszerfal, illetve a nagy felbontású, 10 colos kijelző és többfunkciós kormánykerék. Teljesen kompatibilis a az okoseszközökkel az Apple CarPlaynek és az Android Autónak köszönhetően, továbbá opcionálisan rendelhető bele vezetéknélküli töltőegység is.

Audi A1 Sportback 2018

Első a biztonság, a vezetést segítő rendszer figyelmeztet a sávelhagyásra, megadhatsz neki maximális sebességet, amit nem enged átlépni, például a városon belüli 50 km/h sebességkorlátot. A Pre Sense érzékelő felismeri azokat a kritikus helyzeteket, amelyekben más jármű, gyalogos vagy kerékpár keresztezi az autó útját még akkor is, ha a látási viszonyok rosszak, például ködben. A Park Assist System párhuzamos és vízszintes parkolás esetén is segíti a vezetőt.

Az új Audi A1 Sportback 2018 nyarától rendelhető, és 2018 őszén indul az értékesítés az európai piacon.

Forrás:

Címkék:

Kapcsolódó írások

Az új Audi A7-es Sportback 2018-ban debütál hibrid technológiával
2017. október 25.
Nagyobb, szebb, erősebb és most már hibrid is lesz az új Audi A7, a kezdetben egyféle motorral kapható A7 összkerékhajtást is kap a jobb gyorsulásért és úttartásért
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban