Azok, akik szeretik az ultrakönnyű autókat, valószínűleg nem állnak fejvakargatva ha szóba kerül egy VUHL 05RR. Az RR a sima VHUL 05-ös extrém kiadása, amit a 2016-os Goodwood Sebességfesztiválon mutattak be. A szóban forgó járgány egy mindösszesen 640 kg-ot nyomó B-csoportos csodagép. Az extrém könnyűséget az alumínium váznak, a szénszálas alkatrészeknek, és a 100% karbonszálas kerekeknek tudható be.

Most a 05RR exkluzív keretek között elérhető lesz a Forza Motorsport 7-ben, kizárólag Xbox One platformon, ezzel lehetőséget kínálva a gyártás előtti kipróbálásra. A VUHL 05RR a Top Gear Car pack kiegészítőben lesz elérhető. Nos, jó az Xboxosoknak, és természetesen izgalmas, hogy egy gyártás előtti autót lehet használni az egyébként rendkívül jól programozott játékban. Azért kipróbálásnak nevezni mégis egy kissé túlzás szerintem, mind a VUHL, mind az Xbox részéről, mert nincs mindenkinek otthon egy komplett cockpit összeállítva, hogy valós vezetési élményt nyújtson a szimulátor.

VUHL 05RR motortere a Forza Motorpost 7 reklámfotóján

„Csendben fejlődünk, fejlesztjük és fejlesztjük a VUHL 05-t a színfalak mögött. A gyártásra kész „RR” ennek a kiterjesztett munkának köszönhető” – nyilatkozta a VUHL műszaki igazgatója, Iker Echeverria.

„Minden riválisunkat legyőztük a különböző pályákon való demonstrációk alatt és ezt a figyelemre méltó, pehelykönnyű vezetési élményt szeretnénk megosztani a világgal. Ez az amiért a Forza Motorsporthoz fordultunk – Globálisan és díjmentesen elérhető lesz, így egyetlen gamer számára sem létezhet kifogás, hogy miért nem próbálja ki a VUHL-t. Remélem ugyanúgy fogják élvezni, mint ahogy mi élveztük a fejlesztési folyamatot”

Elméletileg a Forza programozóinak sikerült is tökéletesen reprodukálni az autó valós idejű gyorsulását, amely 2,7 másodperces 100-as sprintet jelent. Ezt a 2,3 literes Ford Ecoboost motornak köszönheti a VUHL, amely mellé egy hatsebességes szekvenciális váltó és ultra alacsony tömeg is társult.

A teljes szénszálas test és az alumíniumból készült együléses váz teszi lehetővé, hogy a 05RR 600 lóerő/tonna teljesítményre legyen képes. Ez a teljesítmény/tömeg arány magasabb, mint a McLaren P1 vagy akár a Bugatti Veyron teljesítménye. Ez már döfi öcsém! Én ilyen Playstation-párti huligán vagyok, de ha valaki kipróbálja közületek Xbox One-on, ne tartsa magában az élménybeszámolót! Good luck, have fun!

Forrás: