Újabb részleteket mutattak a jövőre érkező SUV-ból

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A Volkswagen T-Cross friss kémfotókon szerepel, már csak néhány elem van takarás alatt.

A 2019-től megvásárolható SUV a negyedik modell lesz a Volkswagen európai hobbiterepes kínálatában. A Polo és az Audi A1 platformját használó T-Cross bemutatója 2018 októberében lesz, olyan riválisok közé érkezik, mint a Renault Captur, a Nissan Juke vagy a házon belülről érkező Seat Arona. A német gyártó az elkövetkezendő pár évben 40 százalékkal szeretné növelni az emelt üléspozíciójú járműveik eladásait.

Volkswagen T-Cross fekete színben, utcán fotózva elölnézetből.

Az autó orrán még ravasz módon hagytak itt-ott fekete takarást, így többek közt a fényszórók vonalai sem látszanak tökéletesen. Hasonló a helyzet a T-Cross hátsó részén, ahol még a korábban látható látványterven szereplő LED csíkot is kitakarták, mely a két hátsó lámpa között húzódik. Ettől függetlenül sejteni lehet, hogy milyen lesz a kis SUV összhatása.

Volkswagen T-Cross fekete színben, utcán fotózva hátulnézetből.

A teljes motorpaletta egyelőre nem ismert, az viszont szinte biztosra vehető, hogy lesz belőle 1.0 TSI és 1.6-os TDI változat. Habár a padlólemez úgy volt megtervezve, hogy plug-in hibrid hajtáshoz is megfelelő legyen, a T-Crossnak több mint valószínű, hogy nem lesz elektromos változata. A Poloval, ellentétben nem lesz GTI verzió sem. A nemrég bemutatott T-Roc modell jövőre érkező R verziójának sikerétől függ az is, hogy lesz-e T-Cross R a későbbiekben.

Volkswagen T-Cross piros színben, látványterv.

A T-Cross belteréről nincsenek információk, de feltehetően nagy lesz a hasonlóság a Poloéval. A technikai elemek nagy része is a kis ferdehátútól fog érkezni. Tervben van egy következő SUV is a Volkswagennél T-Track néven, erről hamarosan további információk kerülnek nyilvánosságra.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Mitsubishi Lancer Evolution X végső kiadás
2019. június 30.
Izgalmas pletyka kapott szárnyra, miszerint a Mitsubishi újraélesztené a legendás raliautó sorozatot az EVO-t
Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.
8 sleeper, amit nem árt, ha ismersz
2017. január 31.
Sleeper-nek nevezzük azokat az általában alacsony szériaszámos autókat, amelyek a méretükhöz képest nagy motorral szereltek
2020-ra megérkezik a hibrid VW Golf GTI
2017. január 31.
A következő generációs Volkswagen Golf GTI elérhető lesz hibrid hajtással is