Újra kapható lesz a Citroën H retró furgon

Frissítve:
2018-11-02, 16:19

Streetfoodosok figyelem! A retró Citroën H modern autóként lép újra a színre, 70 darabot gyártanak majd belőle, az átalakító készlet viszont már kapható! 

Ezt a formát minden autókhoz konyító embernek ismernie kell. Ha az utakon már nem is pörög annyi, fesztiválokon, street food-os rendezvényeken biztosan találkoztál már ezzel a kisbusszal. Az oldalán nyitott kisteherautó sok vendéglátósnak kölcsönöz stílusos megjelenést, csalogatva az éhező embereket. 

Citroen H Retro Furgon

Az egyedi furgont 1947 és 1981 között gyártották, a nagy részét már megette a rozsda, sokuk nagyon aprólékos felújítást igényel, és akad is néhány tulaj, akinek minden pénzt megér egy ilyen furgon felélesztése. De nekik sem kell többet vesződni hasonló nehézségekkel! 

Citroen H Retro Furgon

Az jármű felélesztésének ötlete egy összeszokott párosnak köszönhető, Fabrizio Caselani és David Obendorfer az olasz FC Mobilivel együttműködve tervezik újra a kultikus autó gyártását. A két fiatalember fejéből pattant ki egyébként a VW T1 Revival koncepciója is.  A Citroen H kisbusz tehát régi fényében ragyoghat majd, gazdaságos dízelmotorral, modern biztonsági felszerelésekkel, mérete a Ford Transithoz lesz majd hasonlítható.

A tervek szerint 70 darabot fognak készíteni belőle, ugyanis hetven éve dobták piacra a furgont. Az árát még nem lehet tudni, de addig is lehet vásárolni átalakító készletet a saját furgonodhoz. A két tervező egy másfél tucat idomból álló kittet kínál, amellyel bármely normál kivitelű Citroën Jumper (Fiat Ducato, Peugeot Boxer, RAM ProMaster) átalakítható egy hullámlemezes, békaszemes, óriási hűtőmaszkos járművé.

Citroen H furgon

Forrás:

Kapcsolódó írások

2019. április 21.
126 000 fontért, azaz majdhogynem 45 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy ritka Citroën DS21 Chapron kabrió. A korát megelőző csúcstechnológiás modellből kevesebb, mint 1400 példány látott napvilágot
Itt az elektromos Citroën E-Berlingo
2017. március 22.
Egyre inkább betörnek az elektromos autók a kishaszongépjárművek világába is, most a Citroën mutatta be az új 5 személyes E-Berlingojukat
Citroen WRC futóműje munka közben
2019. június 25.
Ki gondolta volna, hogy az oly népszerű Citroën SUV-k futóművét a WRC rally autóké alapján szögelik?
Chevrolet Corvair kabrió, elől nézet
2018. szeptember 29.
A Valaha volt legveszélyesebb autó-díj győztese: Chevrolet Corvair