Ütős kis hot hatch érkezik a Hyundaitól

Frissítve:
2018-11-02, 16:11

Habár még csak most fog érkezni az i30N, máris készülnek a következő N-szériás hot-hatchükkel a koreai gyártónál, ami minden eddiginél erősebb lesz

Ráadásul még az is elképzelhető, hogy valamilyen hibrid-technológiát fognak alkalmazni az új hot-hatchben, a minél nagyobb teljesítmény érdekében!

A Hyundai Kona bemutatója kapcsán beszélt a második N-modellről Dél-Koreában a márka járművizsgálati vezetője, Albert Biermann.

Hyundai N-sorozat

A Hyundaitól nem várná az ember, de igenis tudnak sportosat alkotni!

Egyelőre még semmit nem mondtak a legújabb modellről, de korábban említették, hogy négykerék-meghajtású lesz, a Ford Focus RS versenytársának szánják és a 2016-os RN30 konceptautó adhatja az alapot hozzá.

Hyundai RN30 konceptautó

Habár csak egy konceptautó az RN30, sok megoldást át fognak venni az N-sorozatba

A Hyundai nagy teljesítményű járműfejlesztő központjának vezetője, Joonhong Park kifejtette, hogy az N csak a legmegfelelőbb modelleket választja ki a Hyundai modellcsaládból.

„Nincs terv arra vonatkozóan, hogy minden Hyundaiból készüljön egy N-modell is, bár van tervünk az elkövetkező néhány évre.”

Hyundai N-sorozat

A Hyundai elmondása szerint akár 370 LE-s is lehet majd a második N-modell

A részleg jelenleg nem tervezi hibrid, teljes elektromos és üzemanyagcellás erőátviteli technológiáinak egy teljesítménymodellbe való integrálását, de Biermann elismerte, hogy a piaci folyamatok valószínűleg ilyen közeledést fognak előmozdítani a közeljövőben:

„A Hyundai minden típushoz rendelkezik technológiával – hibrid, plug-in hibrid, elektromosautó, üzemanyagcellás technológia. Jelenleg nincs terv arra vonatkozólag, hogy ezeket a technológiákat az N-sorozatba ültessük, de ha eljön az idő, akár mert a vásárlóink igénylik, vagy mert a szabályozások változnak addig, készen fogunk állni, hogy fenntartható nagyteljesítményű autóink legyenek.”

Hyundai N-sorozat

Még az is lehet, hogy az idő előrehaladtával hibrid technológiát ültetnek az autóba

Biermann említette az érzelmeket és a karaktert, mint az N márka megalapításának legfontosabb okát. Azt mondta: "Végül láttam egy sokkal érzelmesebb, nagyteljesítményű elektromos autót. De számomra nehéz elképzelni egy sportautót hagyományos robbanómotor nélkül – lehet talán amiatt, mert öregszem.”

A Hyundai első N-modellje, az i30N most, 2017 nyarától lesz kapható, hogy végre a Hyundait is végre a kiváló hot-hatch gyártók között emlegethessék.

Forrás:

Autocar

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1969 Dodge Charger Daytona, fekete, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. október 19.
1969-ben mutatkozott be a NASCAR történetének egyik legikonikusabb sportautója, a Plymouth Superbird testvéreként is ismert Dodge Charger Daytona
A Samsung önvezető autót fog tesztelni
2017. május 04.
A koreai infrastruktúráért és közlekedésért felelős minisztérium engedélyt adott a Samsungnak, hogy elkezdhesse az önvezető autó rendszerét tesztelni

További hírek