Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
vasárnap - 2023. december 03.
-1.5 °C
enyhe havazás
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ütős kis hot hatch érkezik a Hyundaitól

2017. június 16. | 16:24

Habár még csak most fog érkezni az i30N, máris készülnek a következő N-szériás hot-hatchükkel a koreai gyártónál, ami minden eddiginél erősebb lesz

Ráadásul még az is elképzelhető, hogy valamilyen hibrid-technológiát fognak alkalmazni az új hot-hatchben, a minél nagyobb teljesítmény érdekében! A Hyundai Kona bemutatója kapcsán beszélt a második N-modellről Dél-Koreában a márka járművizsgálati vezetője, Albert Biermann.
A Hyundaitól nem várná az ember, de igenis tudnak sportosat alkotni!

Egyelőre még semmit nem mondtak a legújabb modellről, de korábban említették, hogy négykerék-meghajtású lesz, a Ford Focus RS versenytársának szánják és a 2016-os RN30 konceptautó adhatja az alapot hozzá.
Habár csak egy konceptautó az RN30, sok megoldást át fognak venni az N-sorozatba

A Hyundai nagy teljesítményű járműfejlesztő központjának vezetője, Joonhong Park kifejtette, hogy az N csak a legmegfelelőbb modelleket választja ki a Hyundai modellcsaládból. „Nincs terv arra vonatkozóan, hogy minden Hyundaiból készüljön egy N-modell is, bár van tervünk az elkövetkező néhány évre.”
A Hyundai elmondása szerint akár 370 LE-s is lehet majd a második N-modell

A részleg jelenleg nem tervezi hibrid, teljes elektromos és üzemanyagcellás erőátviteli technológiáinak egy teljesítménymodellbe való integrálását, de Biermann elismerte, hogy a piaci folyamatok valószínűleg ilyen közeledést fognak előmozdítani a közeljövőben: „A Hyundai minden típushoz rendelkezik technológiával – hibrid, plug-in hibrid, elektromosautó, üzemanyagcellás technológia. Jelenleg nincs terv arra vonatkozólag, hogy ezeket a technológiákat az N-sorozatba ültessük, de ha eljön az idő, akár mert a vásárlóink igénylik, vagy mert a szabályozások változnak addig, készen fogunk állni, hogy fenntartható nagyteljesítményű autóink legyenek.”
Még az is lehet, hogy az idő előrehaladtával hibrid technológiát ültetnek az autóba

Biermann említette az érzelmeket és a karaktert, mint az N márka megalapításának legfontosabb okát. Azt mondta: "Végül láttam egy sokkal érzelmesebb, nagyteljesítményű elektromos autót. De számomra nehéz elképzelni egy sportautót hagyományos robbanómotor nélkül – lehet talán amiatt, mert öregszem.” A Hyundai első N-modellje, az i30N most, 2017 nyarától lesz kapható, hogy végre a Hyundait is végre a kiváló hot-hatch gyártók között emlegethessék. Forrás: Autocar
Játék – Ismerd fel az autókat műszerfaluk alapján! Mogorva sportkombi: Ford Mondeo 2.2 TDCi - Teszt

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!