Valami készül: Ferrari 488 és McLaren 720S rivális jön az Aston Martintól!

Közzétéve:
2018-07-12, 11:31

Az Aston Martin a DBS Superleggerával is egy Ferrari riválist igyekezett megalkotni, vajon mi sül ki a Valkyrie kicsinyített másából?

A Ferrari és a McLaren modellek riválisainak ígérkező Aston Martin egy középmotoros sportautó lesz, hivatalos bejelentésére előreláthatólag 2020-ig várni kell. Vajon megéri a várakozást?

 Aston Martin koncepcióautó

Annyit már meg lehet állapítani a fejlesztés alatt álló Aston Martinról, hogy sokkal inkább a Valkyrie modellhez fog hasonlítani, mintsem a vadonatúj Vantage-hez. Andy Palmer, a vállalat vezérigazgatója már elárult egy-két dolgot a TopGearnek a készülő sportautóval kapcsolatban.

Elmondása szerint az autó stílusban leginkább a Valkyrie modellhez áll a legközelebb, mely modell esetében a Forma-1-es versenyautók teljesítményének elérését igyekeztek megvalósítani. Azért jelentette ki a két modell közti hasonlóságot oly magabiztosan, mert a stúdióban már egy elkészült, valódi méretű modell tartózkodik. Hozzátette, hogy elöljáróban a legegyszerűbb azt mondani az autó kinézetéről, hogy egy rögtön beazonosítható Aston Martin modell lesz.

Aston Martin koncepcióautó hátulja

A még el nem nevezett középmotoros szuperkocsi bejelentését 2020 környékére tervezik egy eddig még nem ismertetett erőátviteli rendszerrel. Annyit meg lehetett tudni a rendszerről, hogy nagyon versenykörülményekre lesz kihegyezve.

„A Ferrarit nézve az autóik ára enyhén magasabb a mieinknél. Szeretnénk megalkotni valamit olyat, ami a Vanquish és a Valkyrie között helyezkedik, egy középmotoros sportautót, egy versenytársat a 488-nak!”

Az Aston Martin kifejezetten elkötelezett a V12-es motorok iránt, de emellett várhatóan a Valkyrie-re hajazó modell megkaphatja a Mercedes 4,0 literes, ikerturbós V8-as erőforrását is!

Aston Martin koncepcióautó felülnézetből

Ami az egyéb alkotórészeket illeti, Palmer ezúttal nem a karbonszálas elemekben látja a legoptimálisabb megoldást. Jelenleg közel 130 mérnököt csoportosítanak át a milton keynes-i Red Bull campusba, hogy olyan mérnökök mellett dolgozhassanak a középmotoros sportautó fejlesztésén, akik részt vettek a Valkyrie megalkotásában is.

Az Aston Martin szinte már otthonának mondhatja a Nürburgringet, hiszen az összes autójukat ott fejlesztik, tesztelik, így várhatóan a legfrissebb modellt is ott hajtják majd meg elsőként.

Forrás:

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2019. február 18.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Jön az első teljesen elektromos Aston Martin!
2018. november 02.
A britek első teljesen elektromos autója a Rapide AMR-re fog épülni és természetesen limitált példányban készül, a Williams Advanced Engineering segített a fejlesztésben
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
Aston Martin DBX
2018. november 14.
Az Aston Martin legelső szabadidő-autója ugyan csak 2019-ben érkezik, addig is itt egy kis ízelítő a modellről!