Valósággá válik az Audi PlayStation koncepcióautója

Közzétéve:
2018-04-11, 11:41

Amiről eddig csak álmodni mertél, azt most valóságossá teszi az Audi.

Társszerző: Hajas Imelda

A legelső Vision Gran Turismo koncepciót már több, mint négy évvel ezelőtt bemutatták, de a felfedések sorozata még most sem fog véget érni. A PlayStation játék készítői egy kihívást tettek közzé, mellyel meg szerették volna tudni, melyik lenne a legalkalmasabb csapat a legjobban kinéző koncepcióautó megalkotására.

Audi e-tron Vision Gran Turismo koncepció felülnézetből

A legújabb, és végül nyertes ötlet az Auditól érkezett. Más, múltbéli koncepcióval ellentétben - melyek csak a virtuális világban voltak elérhetőek - elhatározták, hogy ők ezúttal egy valóságos autót fognak építeni, amely a Formula-E bajnokság egyik versenyautója lesz. Az elektromos kupé az Audi e-tron Vision GranTurismo nevet kapta, dizájnját és színvilágát pedig leginkább a 90-es évek végén megalkotott Audi 90 quattro IMSA GTO-hoz lehet hasonlítani.

Audi e-tron Vision Gran Turismo hátulja

A hajtáslánc viszont már nem rejt semmilyen közös tulajdonságot a GTO-val. Az összkerék-meghajtású koncepcióban három elektromotor van, melyekből kettő hátul, egy pedig elöl hajt. Ezek a motorok egyenként 200 kW-ot, 208 lóerőt termelnek. A jármű mindössze 1452 kg-ot nyom 50:50 eloszlásban, kombinált teljesítménye pedig több mint 800 lóerő. A null-száz sprint meg se kottyan neki, kevesebb, mint 2,5 másodperc alatt teljesíti. Fontos megemlíteni, hogy az e-tronból hamarosan érkezik majd egy elektromos SUV-változat is, melyben ugyanez a hajtáslánc fog dolgozni.

Az Audi e-tron Vision Gran Turismo tanulmányautó beltere a Gran Turismo alapján

A 2018/2019-es évi Formula E-bajnokságban fog debütálni ez a játékautóból lett valódi darab, első éles kiutazása 2018. április 14-én lesz, Rómában. A többi Formula-E eseményen Rahel Frey és Dindo Capello lesznek a volán mögött. Más eseményen is látható lesz, ahol a már hűséges Audi-vásárlók tesztelhetik majd 1-2 kör erejéig.

Aggodalomra semmi okod, ugyanis az Audi e-tron kupéja szerepelni fog a GranTurismo videojáték legújabb verziójában is. De addig is ezen a videón keresztül alaposan szemügyre veheted, hogy is fog kinézni:

Forrás:

Kapcsolódó írások

2019. január 21.
A teljes felsőkategóriás szegmens növekedett az elmúlt évben Magyarországon
A német birodalom visszavág, avagy az E-TRON-ok harca
2018. április 25.
Szinte már minden autógyártónak  kötelező Hibrid, de még inkább a jövőbe mutatóan tisztán elektromos hajtású típusokat fejleszteni és piacra dobni. De az egyre növekvő konkurenciaharc vajon adott elég időt az Audinak?
Már gyártják az elektromos motorokat a Győri Audiban
2018. július 24.
Elindult az elektromos motorok sorozatgyártása az Audi győri üzemében, ezzel pedig jó esély van rá, hogy az elektromos autózás előretörésével is biztos legyen a magyar gyár jövője.
Lexus ES szemből a digitális visszapillantókkal
2018. október 29.
Nagyobb összeget mertem volna tenni arra, hogy az Audi fog elsőként előrukkolni a megoldással az E-Tron sorozatgyártású modelljén, de mégsem így lett