Végre megrendelhető az Audi Q-családjának legújabb tagja, a Q8!

Frissítve:
2019-02-19, 08:50

A pozsonyi üzemben gyártott vadonatúj Audi Q8 Európában már megrendelhető, a márkakereskedésekbe augusztusban érkezik!

A német prémiumgyártó a Q8 megalkotásakor izgalmas frissítéseket és egyedi formavilágot ígért a legújabb családtagnak, amit sikeresen meg is valósítottak: az új Q8 magában hordozza a négyajtós luxuskupék eleganciáját, valamint a kényelmes SUV-ok sokoldalúságát. Az árak Németországban 76 300 euróról, azaz nagyjából 24,5 millió forintról indulnak majd.

Audi Q8 szabadidő-autó

Az új SUV kupé nagyvonalúan megtervezett enteriőrjével, illetve a legmodernebb vezetői segédrendszereivel biztosítja utasait arról, hogy a legmegfelelőbb társat választották az üzleti élethez és a szabadidős tevékenységekhez egyaránt.

Az autó 4986 milliméter hosszú, 1995 milliméter széles és 1705 milliméter magas. Egy ilyen paraméterekkel rendelkező járműnél fel sem merül a kérdés egy ötfős család esetében, hogy vajon kényelmesen elférnének-e az autóban.

Audi Q8 beltere

Coupé-stílusú kialakításának köszönhetően jóval alacsonyabb testvérénél, a Q7-nél. Rövidebb is lett 66 milliméterrel, viszont szélességben +27 milliméterrel diadalmaskodik. A közel 3 méteres tengelytávval el tudták érni, hogy a Q8 beltere az Audi eddigi összes SUV-jánál is jobb kialakítású, illetve kényelmesebb legyen.

Az elülső ülések négyféle kivitelben kaphatók, közülük a legextrémebbek az S sportülések, melyekhez masszázs funkció is társul. A hátsó üléssor hosszirányban szabadon állítható, az üléseket előre döntve a 605 literről egy 1755 literig bővíthető csomagtérrel gazdagodhatnak az ügyfelek.  

Audi Q8 csomagtér

Európai piacokra az Audi Q8 kezdetben a 3,0 literes V6 dízel (50 TDI), 286 lóerős erőforrással érkezik, de a következő évben egy 3,0 literes benzines (55 TFSI) is társul majd a kínálathoz. Az 50 TDI 6,3 másodperc alatt repíti 0-ról 100 km/h-ra a méretes szabadidő-autót, melynek csúcssebessége 245 km/h.

Az alapkivitelben is megtalálható az Audi csúcsszínvonalú MMI navigáció + infotainment rendszere, mely Audi connect LTE Advenced szabványt, illetve WLAN hotspotot használ az adatátvitelhez. A navigációs rendszer a korábbi utazások alapján inteligens cél-javaslatokat kínál. 

Audi Q8 hátulja

Az Audi Q8 már önmagában is képes eleget tenni az ügyfelek elvárásainak, de aki mégis egyel jobbat, sportosabbat, erősebbet szeretne, az inkább az RS változat felé kacsintgasson, melynek a múlt hónapban már a tesztelését végezték a mérnökök!

Forrás:

További autós hírek

A TV2 is foglalkozott a ma esti Tényekben azzal az audissal, aki még szeptemberben hajtott be szabálytalanul a Dunakeszi-Alagi major körforgalomba, majd feltartotta...

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy általa rögzített videóra. Sajnos előfordul, hogy a rendőri állomány bizonyos tagjai időnként nem viselkednek példamutatóan. A fedélzeti...

Teszi fel a kérdést és foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a portfolio.hu 14-i cikke. Írják: “Az új főpolgármester programja érintheti a Budapesten közlekedők,...

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?