Végre vannak rendes fotók a 2019-es Audi SQ2-ról

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Ősszel mutatják be az Audi kis méregzsákját, az SQ2-t, amit végre sikerült álcázás nélkül is lencsevégre kapni.

A 2019-es Audi SQ2-ről hónapok óta csordogálnak az információk, ám mindig csak álcázással sikerült lefotózni kívülről, míg a belső teret eddig sikeresen titkolták. A német cég márciusi rendes éves sajtótájékoztatóján már elmondták, hogy az idei újdonságok között ott lesz az elektromos e-Tron GT – amit a Tesla Model S riválisának szánnak –, a 2010 óta gyakorlatilag változatlan formában gyártott, ezért mindenképp frissítésre szoruló új A1-es, valamint a Q2 család sportos változata, az új SQ2.

Audi SQ2

A SQ2 crossovert biztosan imádni fogják azok, akik kedvelik a kicsi és vagány, ám nagyon erős autókat, de közben azért a használhatóságot sem áldoznák fel mindezek miatt.

Audi SQ2 hátulról

Ennek persze ára van. A külső ugyanis nem tartogat túl sok meglepetést, a nagy teljesítményű crossover sportos lökhárítója és hatalmas fémkeretes légbeömlője mutatós ugyan, de az autó közben mégis nagyon visszafogottra sikeredett. Nincs benne semmi meghökkentő, figyelemfelkeltő dizájnelem, ez pedig valahogy jellegtelenné teszi a kocsit. Talán a légbeömlő alatti rács az egyetlen szokatlan – és sportos - része a karosszériának, ami valószínűleg funkcionális elem, mert javítja a motor hűtését.

Audi SQ2 kipufogó

Persze a kompakt dizájn tudatos az Audi tervezői részéről, akik mindig kínosan ügyelnek a márka egységes arculatára. Ezzel azt mindenképp elérik, hogy aki szereti az Audi formavilágát, annak az SQ2 is be fog jönni.

Audi SQ2 felni

Közelebbről meglesve az SQ2-t jól látszik az ötküllős felni, az izmos tárcsa és az „S” logós féknyereg. A hátsó rész sportosra sikerült, ám a kivitelezés kicsit nyersnek tűnik, így jó eséllyel még finomítanak majd rajta sorozatgyártás előtt.

Audi SQ2 műszerfal

A belső tér sokban hasonlít a normál Q2 belső világára, a bőrrel bevont kormánykerék, a kétszínű ülés, a vörös-fekete színkombináció következetes végig vitele a műszerfalon és az ajtóburkolaton nagyon egységes arculatot kölcsönöz a kocsinak. 

Audi SQ2 belső

A friss fotókon szerepel az SQ2 műszerfala is, amin egy 6100-as fordulatszámmérőt, valamint egy 280-ig feliratozott kilométerórát lehet látni. Persze ennyit nem fog bírni a kis crossover, de lassú biztosan nem lesz, mert várhatóan ugyanazt a motort kapja meg, mint ami az S3 Sportback-ket is hajtja. Ez pedig egy 2 literes, 305 lóerős (400 Nm nyomatékos) erőforrás, amivel az S3 4,6 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, a végsebessége pedig 250 km/óra. 

Forrás:

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?
V8 helyett V6: itt az új Audi RS4 Avant
2017. szeptember 12.
Egy valamit hiányolhatunk az új Audi RS4 Avantból, a V8-at. Csökkent a köbcenti, megfogyatkoztak a hengerek, viszont még így is 170 Nm-el erősebb elődjénél