Vigyázz, kész, jön az új Toyota Supra!

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A legújabb Supra valójában egy izgalmas közös projekt a közelgő BMW Z4 Roadsterrel!

A márciusi Genfi Autószalonon debütált versenykivitel (Toyota GR Supra Racing Concept) után mindenki arra számított, hogy az új Toyota Supra bemutatását sem halogatják majd sokáig. Ennek ellenére a Toyotának sikerült az emberek izgalmát és kíváncsiságát a végletekig fokozni, ugyanis az új Supráról a hétvégi, 2018-as Goodwoodi Sebességfesztiválon rántják le a leplet!

Toyota Supra versenykivitel

Sorhattal és hátsókerék-meghajtással érkezik a Supra!

…és remélni lehet, hogy a jövőben is megtartja eme két nagyszerű tulajdonságát! Egy ideje már hallani lehetett afelől, hogy a Toyota és a BMW egy közösen fejlesztett sportautón dolgozik, melynek eredményeképpen márciusban, Genfben be is mutatták a versenypályára szánt verziót!

Toyota Supra GR concept a Genfi Autószalonon

A folyamat és a műszaki megoldások alapja a német autógyártó Z4 modellje volt. A két vállalat a motorokon, lítium-ion akkumulátorokon, valamint egy új hátsókerék-meghajtású platform fejlesztésén dolgozik közösen.

A Supra matricázott hátsóját tekintve tisztán látni, hogy a prototípus megalkotásakor valami egészen másra törekedtek a mérnökök, így az utakon talán már nem is lesz olyan könnyen felismerhető az új modell!

Toyota Supra 2019 kamuflázs verzió

Az autó főmérnöke Tada Tacuja, aki egyben a GT86 modell megtestesítője is volt, ebből kiindulva valószínűnek tartom, hogy az új Supra sem fog csalódást okozni a kíváncsiskodóknak! Az autót a Toyota pilótája Herwig Daenens fogja vezetni a hétvégi Festival of Speed eseményen.

A BMW-vel való együttműködés egyik előnye a soros hathengeres erőforrás. A főmérnök elmondása szerint a Supra-rajongók, akikkel korábban beszélt, ragaszkodtak ahhoz, hogy a sportautó ilyen felszereltséggel érkezzen!

A Japan’s Best Car magazin a 2018 márciusi számában arról számolt be, hogy a Supra egy 3,0 literes turbós soros hathengeres motorral és 335 lóerővel és 450 Nm-es nyomatékkal fog érkezni. Ezek a számok megegyeznek a BMW 40i erőforrásával, melyet többek közt az M240i-be is beszereltek.

Toyota Supra 2019 álcázva

Terjednek azonban olyan hírek is, miszerint az új Supra négyhengeres motorral is rendelkezhet majd, ám Tada-san nem erősítette ezt meg. Nem zárta ki a jövőbeni hibrid változat fejlesztését sem, de szerencsére kevés idő kell ahhoz, hogy minden kiderüljön!

A közúti verzióra előreláthatólag 2019 első félévéig várni kell.

Forrás:

További autós hírek

Sokkoló videón egy újabb zebrán gázolás. Most egy betegszállító ütött el egy nőt a 18. kerületben, Budapesten. A balesetről videó…

Egy nő vesztette életét hétfőn délelőtt a 86-os főúton, ahol egy Mazda személyautó és egy kamion ütközött frontálisan – adta…

Meghalt a műszaki hibás busznak ütköző személygépkocsi utasa a vezetője pedig súlyos sérüléseket szenvedett Noszlop és Bakonygyepes között. Az eset…

Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán kedden, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át…

“Az elsőnél figyeljétek a zöld lámpát a jobb szélén, bőven szabadot jelez már egy ideje, ha nem figyelek, lehet, hogy…

Kapcsolódó írások

Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
2018 Toyota Supra kémfotón
2018. szeptember 26.
A GR Suprát már több cikken keresztül szét szedtük nektek az elmúlt fél év alatt, de most végre itt az utcai verzió is!
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as BMW X3 elölről
2019. október 10.
A 2018-as évtől szinte minden típus érintett, a Toyota Suprát is beleértve.