Volkswagennel lépcsőzött a GPS utasítására egy budapesti sofőr

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Gyalogos aluljáróba navigált a GPS egy idős budapesti Volkswagen Golf tulajdonost, aki a Petőfi hídra való felhajtás helyett lyukadt ki meglehetősen váratlan helyen.

A Volkswagen Golf sofőrje elmondása szerint a Petőfi hídra szeretett volna felhajtani, tájékozódásként pedig a GPS utasításait vette igénybe. Valahol hiba csúszhatott a rendszerbe, ugyanis a fekete színű személygépjármű az M1-M7 bevezető szakasznál egy gyalogos forgalomra kialakított aluljáró lépcsőjén indult el lefelé.

A Volkswagen szerencsére fennakadt a lépcső tetején

A Volkswagen szerencsére fennakadt a lépcső tetején

Bár a mai navigációs rendszerek többsége megbízható, érdemes minden esetben egészséges kétkedéssel fogadni az utasításokat, ha valami mégsem úgy fest, mint ahogyan annak kellene. Ebben az esetben ez nem történt meg, a hölgy engedelmeskedett az azonnal jobbra fordulásra felszólító parancsnak, ez lett a veszte.

Csodával határos módon senki sem sérült meg a balesetben, ami annak köszönhető, hogy az autó fennakadt az aluljáró tetején, csak az első kerekek tettek meg hat lépcsőfokot. A sofőr segítségére két, az aluljárót festő munkás sietett, akik segtettek a hölgynek biztonságban kiszállni az autóból, valamint igyekeztek megakadályozni, hogy meginduljon a VW a lejtőn.

A járókelők között megérkezett a helyszínre a szabadnapos autómentő vezető, Bognár Lénárd is, aki kiemelte, hogy a közös összefogásnak is szerepe volt a balesetvesélyes szituáció elhárításában. A gépjárművet az ABAC munkatársai vontatták biztonságos helyre. Hogy keletkezett-e jelentős kár a Volkswagenben, arról egyelőre nincsenek hírek.

Az ABAC munkatársai biztonságba helyezték a Volkswagent

Az ABAC munkatársai biztonságba helyezték a Volkswagent

Nem ez az első furcsa eset idén, 2018 márciusában a tapolcai Malom-tóból a tűzoltók emeltek ki egy autót. A Subaru hölgy sofőrjének szintén a GPS-sel gyűlt meg a baja, miután eltévedt, próbált visszatalálni a kórház felé vezető útra, és úgy döntött, megfordul. Pechjére nem észlelte a közeli tavat, így az autó a vízben kötött ki.

Személyi sérüléssel a tavasz eleji baleset sem járt, bár akkor a jármű komoly szervizelésre szorult, hiszen az ezüst színű Subaru motorjába víz került.

Subaru hajtott Tapolcán a tóba

Forrás és fotók:

Kapcsolódó írások

5 nem szokványos boxermotoros autó
2018. július 17.
Ami nem Subaru, Porsche vagy Volkswagen…
Önvezető személyszállító kisbusz ütközött Las Vegasban
2017. november 17.
Ismét terítékre került, vajon mennyire biztonságosak az önvezető járművek, miután egy frissen forgalomba állt, nem ember által vezetett gépjármű érintett volt egy balesetben.
Ne engedd el a kormányt vezetés közben! Igen, egy Teslában se!
2018. február 12.
Újabb balesete volt egy Tesla Model S-nek, ami miatt az amerikai cég ismét figyelmeztette autói tulajdonosait, hogy ne engedjék el menet közben a kormányt.
2018. december 22.
Könnyebb és gyorsabb lesz a baleseti szituációk rögzítése