A Volkswagen Golf sofőrje elmondása szerint a Petőfi hídra szeretett volna felhajtani, tájékozódásként pedig a GPS utasításait vette igénybe. Valahol hiba csúszhatott a rendszerbe, ugyanis a fekete színű személygépjármű az M1-M7 bevezető szakasznál egy gyalogos forgalomra kialakított aluljáró lépcsőjén indult el lefelé.

A Volkswagen szerencsére fennakadt a lépcső tetején

A Volkswagen szerencsére fennakadt a lépcső tetején

Bár a mai navigációs rendszerek többsége megbízható, érdemes minden esetben egészséges kétkedéssel fogadni az utasításokat, ha valami mégsem úgy fest, mint ahogyan annak kellene. Ebben az esetben ez nem történt meg, a hölgy engedelmeskedett az azonnal jobbra fordulásra felszólító parancsnak, ez lett a veszte.

Csodával határos módon senki sem sérült meg a balesetben, ami annak köszönhető, hogy az autó fennakadt az aluljáró tetején, csak az első kerekek tettek meg hat lépcsőfokot. A sofőr segítségére két, az aluljárót festő munkás sietett, akik segtettek a hölgynek biztonságban kiszállni az autóból, valamint igyekeztek megakadályozni, hogy meginduljon a VW a lejtőn.

A járókelők között megérkezett a helyszínre a szabadnapos autómentő vezető, Bognár Lénárd is, aki kiemelte, hogy a közös összefogásnak is szerepe volt a balesetvesélyes szituáció elhárításában. A gépjárművet az ABAC munkatársai vontatták biztonságos helyre. Hogy keletkezett-e jelentős kár a Volkswagenben, arról egyelőre nincsenek hírek.

Az ABAC munkatársai biztonságba helyezték a Volkswagent

Az ABAC munkatársai biztonságba helyezték a Volkswagent

Nem ez az első furcsa eset idén, 2018 márciusában a tapolcai Malom-tóból a tűzoltók emeltek ki egy autót. A Subaru hölgy sofőrjének szintén a GPS-sel gyűlt meg a baja, miután eltévedt, próbált visszatalálni a kórház felé vezető útra, és úgy döntött, megfordul. Pechjére nem észlelte a közeli tavat, így az autó a vízben kötött ki.

Személyi sérüléssel a tavasz eleji baleset sem járt, bár akkor a jármű komoly szervizelésre szorult, hiszen az ezüst színű Subaru motorjába víz került.

Subaru hajtott Tapolcán a tóba

Forrás és fotók: