Zöldutat adott a Nissan a 370Z utódjának

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Marad a V6 és 475 lóerős teljesítményre számíthatsz.

Végre valahára a JDM-fanatikusok imái, könyörgései (az enyémek is) meghallgatásra találtak, 2020-ban köszöntheted az új Z-családtagot. A picit több mint 50 éves modellcsalád mindig is bődület népszerűségnek örvendett, amióta csak létezik, csodálatos sikereket futott be az összes generáció és modell. Szerintem ez a következő testvérrel sem lesz máshogy. A Nissan megálmodta a sport autót, legyártja neked, te pedig beleszeretsz. Azonnal. Ennek már csak így kell lennie!

És mi is lesz a neve neki? 400Z! Legalábbis, ha lehet hinni a belső információkat kiszivárogtató médiumoknak. Valamint elég természetesen adja magát, hogy a 370Z névnek mostanra mennie kell és itt az ideje az új elnevezésnek – maga a 370Z már az idők kezdete óta (több mint 10 éve lesz 2020-ra) ezzel a névvel pörög, pedig jó pár frissítés volt már.

Nissan 370Z Nismo kiadás mozgás közben fényképezve

A karosszéria kód neve Z35, ez is szorosan követi a sorrendet, és a platform az Infinity Q60-al lesz közös. A két modell megosztja a hátsókerék-hajtást, az alvázat, a motort és a felszereltséget. Legalábbis az Autocar ezeket az információkat hozta le néhány napja. Egyébként az érkező Z-modell egy kicsit kétségbe ejtően indult, állítólag nem igazán hitték el, hogy megfelelő sport autó lesz, de a gyártás a Nissannál marad. Szerintem nincs mitől félni.

A névről talán még annyit, hogy mint neked is egyértelművé válhatott, a Nissan elhagyja a motor méretén alapuló elnevezést. A 3,0 literes ikerturbós V6 pontosan ugyanaz a 399 lóerő és 475 Nm teljesítményű szív, ami az Infinity Q60-ban is duruzsol. Várhatóan az új Z is hasonló hangulatú és stílusú lesz, mint a Q60, vezetési élményre viszont másra számíts hiszen még sem teljesen ugyanaz a kategória, mint a prémium szegmensbéli testvér. Ez egy elég nagymértékű teljesítménynövekedés lesz, hiszen a jelenlegi 370Z „mindössze” 323 lóerő és 363 Nm teljesítményre képes.

Nissan 370Z Nismo kiadás pályaautózás közben.

Ha az alapból sokkal izmosabban érkező 400Z nem lenne elég, ne keseregj, a Nissannak erre is van megoldása, nem is tart majd soká, hiszen 2021-re ígérik a Nismo 400Z-t, ami a már említett 475 lóerő és 611 Nm-es teljesítményt produkálja majd. Az új Z-t előszőr csak koncepció formában láthatod majd a 2018-as Tokiói Autószalonon, az első gyártásba kerülő modell pedig 2019-ben New Yorkban fog debütálni. Én már rettentően várom ezt a két mérföldkövet is a modell fejlődésében hát még amikor majd legurulnak az első darabok a szalagról!

I am so excited woaaaaa!

Forrás:

Kapcsolódó írások

Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.
Nissan Silvia CSP311
2019. szeptember 01.
A Silvia vérvonala egészen 1964-ig nyúlik vissza, a korai generációkról azonban a legtöbben megfeledkeznek. A driftkirály egykoron még a raliban brillírozott!
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban