Vedd meg a Formula E győztes autóját!

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

Mivel a 2018/19-es, ötödik szezonban érkeznek a második generációs elektromos formula autók, az eddig használt versenygépek kalapács alá kerülnek.

A Formula-E, azaz a világ első nemzetközi elektromos versenysorozata 2014-ben indult. Azóta megélt már négy gyönyörű szezont, az alig négy hónap múlva kezdődő ötödik évadnak pedig már egy radikális változtatásokon átesett második generációs autóval vágnak neki. A legnagyobb változás azonban nem a batmobilra hasonlító, karakteres külső, és a glória megjelenése, hanem az akkumulátorok tárolókapacitásának a megduplázása – amivel megszűnik a verseny közbeni autócsere – és a teljesítmény növelése.

A csapatok jóval nagyobb szabadságot kapnak a fejlesztésben, nem véletlen, hogy egyre több gyártót vonz a sorozat. Akár tetszik akár nem, sorban jelennek meg a népszerű sorozatok elektromos változatai. Be kell látni, ez a jövő!

Kezdetben minden paraméter közös volt az elektromos csodákban, azonban idővel a csapatok a villanymotorhoz és az akkumulátorhűtéshez is hozzányúlhattak. Viszont a költségek csökkentése miatt a csapatok nem vásárolták meg ezeket az versenygépeket, hanem bérelték, méghozzá, a sorozat alapítójától, a spanyol üzletembertől, Alejandro Agagtól, aki most állítólag szabadulni szeretne az elmúlt négy szezonban szerepelt 40 autótól, amit a Dallara tervezett és a Spark Racing Technology épített.

A Formula-e mezőnye egy utcai pályán szemből

Negyven autó! Ennyi áll most valahol Spanyolországban, és ha a csapatok nem veszik meg az eddig használt autóikat emléknek, valamilyen kampánycélra vagy újrahasznosítási célra, akkor eladósorba kerülnek. Lehet, hogy magántulajdonba kerülnek, vagy pályanapokon való játékra veszi meg valaki, akinek elég pénze van rá.

Formula-e Audi egy kanyarban

Az új áruk 400 ezer euró körül, azaz 130 millió forint körül mozgott. Most azonban körülbelül a felét, azaz 65 millió forintot érnek, de ez egy átlagár, ugyanis minél sikeresebb volt az elmúlt négy évben az adott autó, annál mélyebben kell a zsebedbe nyúlnod, ha meg akarod kaparintani.

Ennyiért kaphatsz akár egy új Bentley Continentalt is, de az egy üléses elektromos Formula autó feelingjéhez azért nem hasonlíthatod. Persze Formula E autóval nem is mész el egy tárgyalásra, vagy mégis? Elég feltűnő lenne, az biztos. Engem meggyőznél!

Forrás:

További autós hírek

Kukásautó és menetrend szerinti trolibuszjárat ütközött össze még szombaton Milánóban. Elképesztő sebességgel csapódott a kukásautó oldalról a buszba, ami a…

Még mellette sem szívesen parkoltunk volna, hiszen a sofőr – érthető indulatai ellenére – egy igazi dühöngő őrült, aki kezelésre…

Egy román “horror karaván”, az MO-ról lehajtva, a 7-es útra balra kanyaradó sávból, piros lámpánál jobbra kanyarodik. (szerencsére baleset nem…

A beleset-megelőzés, a rendőrség egyik hivatalos facebook oldala és a PoliceHungary YouTube csatorna posztolta ki azokat a jeleneteket egy videócsokorban,…

Kereskedelmi forgalomban várhatóan 2021-ben kapható majd, de valaki már csapatja vele 🙂 A durván 3 hete leleplezett monstrum most közúton…

Kapcsolódó írások

1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
Fernando Alonso a boxban, szemből fotózva
2018. október 25.
Alejandro Agag 10 millió eurót fizetne Fernando Alonsónak csak azért, hogy a Formula E-be igazoljon.
A Formula-E második generációs autói, szemből fotózva
2018. november 27.
A Formula E ötödik szezonja előre láthatóan így fog kinézni, és lesz néhány változás a pontrendszerben is
WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.