Veisz Evelin és Elekes Ferenc – Mielőtt útrakeltünk… + VIDEÓ

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

A két fiatal kalandor, Veisz Evelin és párja, Elekes Ferenc korábbi utazásaikról, valamint az akkor még előttük álló ázsiai túráról mesélnek egy rövid bemutatkozó videóban. Tarts velük!

Kedves olvasók! Hadd mutassam be nektek Veisz Evelint és Elekes Ferencet: két szerelmes fiatalt, két hétköznapi, élettel teli embert, akik álmodtak egy nagyot, most pedig (szó szerint) úton vannak annak megvalósítása felé!

Veisz Evelin és Elekes Ferenc

Utazni jó, nem is kérdés. Van, aki egyedül szeret, van, aki másokkal. De talán mégiscsak akkor a legjobb, ha van melletted egy társ, akivel megoszthatod az utazás fantasztikus, magával ragadó élményeit. A fiatal páros ezúttal nekivágott régóta tervezett ázsiai túrájának, a végállomás pedig nem más, mint a kontinens délkeleti részén található Szingapúr! A hosszú hónapokon át tartó utat négykeréken teszik meg egy okosan átalakított, masszív Toyota Land Cruiser terepjáró segítségével.

Evelin marketing területen végzett, Ferenc pedig jogász. Tanulmányaik végeztével mindketten sikeresen, szakmájuknak megfelelően el tudtak helyezkedni, majd éveken át jogi, illetve online marketingre specializálódott területeken dolgoztak.

Overlanderek Kappadókiában

2017-ben kiléptek addigi munkahelyükről, majd belevágtak egy izgalmas skandináv túrába. Az utat, illetve magát a több, mint két hétig tartó utazást könnyűnek jellemezték, továbbá a videóban hozzáteszik azt is, hogy akkor még az autó átalakításai közt csak a tetősátor és a hűtő szerepeltek. Onnan hazafelé tartva döntötték el, hogy 2018 nyarán úton lesznek Ázsia felé. Közben az is eldőlt, hogy beneveznek a Budapest-Bamako-ralira, ahonnan rengeteg tapasztalatot sikerült szerezniük, melyek jól jöttek az ázsiai kaland előtt.

Toyota Land Cruiser

Választásuk azért is esett Szingapúrra, mert egészen odáig nem kell vízi közlekedést igénybe venniük, ezáltal valamivel könnyebbnek mondható a túra. Az út során többek közt érintik Romániát, Bulgáriát, Törökországot, Grúziát és Mongóliát, végezetül pedig Malajzián át fognak eljutni a célállomásra. A fiatalok négy évvel ezelőtt találkoztak először, és Ferenc már akkor egy ilyen utazást tervezgetett, ám most csak el a megvalósulás ideje!

Veisz Evelin Toyota Land Cruisert vezet

Az Alapjarat.hu-n folyamatosan láthatsz friss videókat, olvashatsz cikkeket a kalandorokról, illetve megtudhatod, hogy éppen merre járnak.

Az Overlandsite.com Evelin és Ferenc közös weboldala, melyet azért hoztak létre, hogy bejegyzéseket tehessenek közzé útjaikról. Olvasóik nagyrészt amerikaiak, ezért az oldalra angol nyelvű blogbejegyzések, posztok kerülnek ki. Ha kíváncsi vagy a magyar nyelvű posztokra, akkor kövesd figyelemmel Overlanding cikkeinket, ahol folyamatosan kerülnek fel a cikkek magyarra fordított változatai.

Kapcsolódó írások

Overlanding: Kazahsztáni kalandok
2018. szeptember 06.
80 km/órás sebességgel hasított a homokkal fedett úttesten a magyar páros, mely egyre közelebb jár Szingapúrhoz.
Land Cruiser
2018. november 22.
A magyar párost vadkempinges éjszakájukon katonai ruhába öltözött, AK 47-essel felszerelt férfiak zavarták meg, majd a Thaiföldi határátkelőn is akadt gondja az overlandereknek.

További hírek