Shape it Up Budapest – Testi és lelki felfrissülés egy helyen

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Kipróbáltam a Shape it Up szalon InfraShape Horizontal és ActivCryo gépeit, melyek rehabilitációs és szépségápolási szempontból bárkinek a segítségére lehetnek. De mik is ezek valójában?

A Shape it Up Budapest a VII. kerületben, a Garay Centerben (Garay utca 20.) található, az Alpár és Cserhát utca sarkával szemben. Ide érkeztem meg egy hideg novemberi reggelen, de szerencsémre a szalonban kellemes meleg fogadott. A rövid bemutatkozás után a szalon vezetője, Rita vázolta a délelőtti kezelések sorát, majd megindultunk az ActivCryo névre hallgató, hidegterápiás kapszulához.

Shape it Up bejárat

ActivCryo Terápia

Ebben a formás, modern kapszulában 1-3 percet kell (lehet) eltölteni extrémen alacsony hőmérsékleten, azaz mínusz 120-170 fok között. Nem kell megijedni tőle, hiszen ilyen rövid idő kényelmesen elviselhető az emberi szervezet számára. A kezelés alatt a bőrünk hőmérséklete 2-5 Celsius fok közé csökken, majd ennek végeztével, a vérkeringés fokozódásának hatására felmelegszik 35 fokig, így égetve, a kezelést követő 1,5-3 órán keresztül 600-1000 kcal energiát.

Elég hatékonynak mondható, ha csak azt nézzük, hogy 2-3 percet vesz igénybe az egész. Az egész testes krióterápiás kezelés testsúlycsökkentést és fájdalomcsillapítást is ígér, javít a vér- és nyirokerek keringésén, sőt a gyulladási folyamatokat megszűntetésében is segít. Számos más előnye is van, a sportorvoslás és az intenzív sportedzések kiegészítésére is szokták alkalmazni, vagy ízületi, és reumás panaszok kezelésére. Az ActivCryo további jótékony hatásairól és fontos tudnivalóiról a Shape it Up szalon oldalán olvashattok!

Shape it Up ActiveCryo fogyáshoz

A kezeléshez csupán egy fürdőnadrágra volt szükségem, köpenyt, törölközőt és zoknit is kaptam a helyszínen. A kapszulába belépve azonnal éreztem a hideg levegő hatását, tartanom nem volt mitől, hiszen tudtam, hogy megfagyni nem fogok a levegő rendkívüli szárazsága miatt, csupán bizsergést, máshoz nem hasonlítható érzés fogadott. Testmagassághoz lehet állítani a padlózatot, így csak a fejem lógott ki, illetve a kézfejemet kellett a szabad levegőn hagyni – bár ez egyéni tolerancia függvénye.

Mivel a fejem kint volt, nem volt esélyem belélegezni a gázokat sem, bár a nitrogén amúgy sem mérgező. A pár perces kezelés után azonnal köpenybe burkolództam, ezután Rita elmondta, hogy érdemes az ActivCryot kúraszerűen végezni, ha látványos eredményeket szeretnénk elérni, heti 1-3 kezelés javasolt, összesen 15-20 alkalommal. Egy teljes kezelés után, az eredmények fél- 1 évig tarthatnak, majd időszakosan beiktatott, rendszeres terápiák esetén, akár véglegessé is válhatnak.

InfraShape Horizontál

Az ActivCyro kezelés után 20 perccel, átmentünk az InfraShape részlegbe, ahol jó elszeparált, gyakorlatilag kis szobákból álló helységekben helyezték el a gépeket. A modern fekvőkerékpár kapszulában egyszerre több technológia találkozik: érintőképernyős kijelző, minőségi bőrborítás, vákuummasszázs, infrafény, kollagén lámpák, fény- és aromaterápiás kiegészítők. Az egyik legnagyobb előnye, hogy az edzés alatt kényelmes, fekvő pozícióban edzhet akárki, így kímélve a gerincet, és csak mellkastól lefelé vagy elzárva, de ettől függetlenül a test minden részén megindul az izzadás.

Shape it Up infragépek

Első körben egy műanyag fólia nadrágot kellett felhúzzak, mely higiéniás szempontból volt fontos, illetve könnyeben megindult benne az izzadás folyamata. Ezután egy szoknyaszerűség került rám, amit a gépbe befekve húztak rá a nyílásra, ezáltal lettem elszigetelve, így tudta tartani a vákuumot a rendszer. A vákuum beállítás manuálisan történt, 0-30 millibárig lehet állítani a légnyomást, igény szerint akár menet közben is szabályozhatod.

A vákuum mellett az infravörös fény hőmérsékletét is én magam tudtam szabályozni: 25-50 Celsius között, a melegítő hatás stimulálhatja a vérkeringést, szerveink oxigénellátását is javítja. Ezek jótékony hatásai elősegítik a bőr megfiatalodását, jelentős zsírcsökkentést és anyagcsere fokozást lehet vele elérni a fenéken és a felső combon.

Shap it Up terem

Az edzés maga 50 vagy 30 percet vesz igénybe, a kellemes melegben meglehetősen gyorsan eltelt az idő. Közben a multimédiás felület is feledtette velem, hogy éppen a súlycsökkentésért folytatok komoly harcot. Ehhez az eszközhöz is lényegében elég volt egy zokni, illetve fürdőnadrág, hölgyeknek javasolt a sportmelltartó és pamut alsónemű, de aki cipőben szeretne mozogni, annak a sportcipő is megengedett. Edzés közben figyelni kellett a folyamatos folyadékbevitelre, érdemes ezt egy kulacsból pótolni, hiszen fekve azért nehézkes inni. A program lejárta után lehetőségem volt zuhanyzásra is, teljesen felszerelt fürdőszobák állnak rendelkezésre minden vendég számára a helyszínen. Az InfraShape Horizontal alakformáló eszközről bővebben a Shape it Up weboldala ír!

Akinek felkeltette az érdeklődését a Shape it Up szalon az látogasson el a Facebook oldalukra, vagy foglaljon időpontot az alábbi telefonszámon: +36 70 601 1400

Fizetni készpénzen kívül, bankkártyával és SZÉP kártyával is lehet!

Szponzorált tartalom

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Interjú Matics Zsolttal a Fit4Race alapítójával
2018. május 17.
A Fit4Race egy nemzetközileg elismert program, mely versenyzőket segít fel fizikailag és mentálisan is a küzdelmekre. Matics Zsolttal beszélgettem jelenről és jövőről.
Kézzel mozgatott ablaktörlő a szakadó esőben
2019. augusztus 27.
Aznapra megvolt a karedzés.

További hírek