30 évvel apja után debütálhat Mick Schumacher az F1-ben

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-12-02, 09:44

A Haas hivatalosan is bejelentette, hogy érkezik Michael Schumacher fia, Mick a Forma-1-es istállóhoz.

Mindannyian sejtettük, hogy eljön ez a pillanat, hiszen az utóbbi időben Mick Schumacher amúgy is nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott az F1 előszobájában, az F2-ben. Most azonban már hivatalos a hír, miszerint Nyikita Mazepin mellett Mick fog versenyezni jövőre az amerikai versenyistállónál.

Mick Schumacher egy F2-es versenyhétvégén

Édesapja még az 1991-es Belga Nagydíjon mutatkozott be, hogy aztán elképesztő pályafutást teljesítsen a Száguldó Cirkuszban, most pedig fia, Mick is egy hatalmas lehetőség kapujában áll. Habár nagyon szerencsésnek kell ahhoz lenni, hogy valóban úgy alakuljon a történet, hogy Mick valami hasonló történelmi jelentőségű személyisége tudjon lenni a Forma-1-nek, de az biztos, hogy ez egy nagy sztori lesz.

Schumacher mellett természetesen Günther Steiner is megszólalt a bejelentéssel kapcsolatban és elmondta, hogy nagyon várják a közös munkát. A 21 éves versenyző Steiner szerint megérdemelten kerülhet a Forma-1-be, ahol egy hosszabb távú terv részeként vehet részt az amerikai csapat fejlődésében és előrejutásában. 

„Mindig hittem, hogy egyszer valóra válhat ez az álom. Hihetetlen érzés, hogy jövőre a Haas-nál versenyezhetek. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott, ” – írta közösségi oldalán Mick Schumacher.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Schumacher és Baraichello
2020. szeptember 27.
A Racing Point idei ügyénél jóval komolyabb vétségeket is elkövettek a múltban.
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.

További hírek