Mindannyian sejtettük, hogy eljön ez a pillanat, hiszen az utóbbi időben Mick Schumacher amúgy is nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott az F1 előszobájában, az F2-ben. Most azonban már hivatalos a hír, miszerint Nyikita Mazepin mellett Mick fog versenyezni jövőre az amerikai versenyistállónál.

Édesapja még az 1991-es Belga Nagydíjon mutatkozott be, hogy aztán elképesztő pályafutást teljesítsen a Száguldó Cirkuszban, most pedig fia, Mick is egy hatalmas lehetőség kapujában áll. Habár nagyon szerencsésnek kell ahhoz lenni, hogy valóban úgy alakuljon a történet, hogy Mick valami hasonló történelmi jelentőségű személyisége tudjon lenni a Forma-1-nek, de az biztos, hogy ez egy nagy sztori lesz.

Schumacher mellett természetesen Günther Steiner is megszólalt a bejelentéssel kapcsolatban és elmondta, hogy nagyon várják a közös munkát. A 21 éves versenyző Steiner szerint megérdemelten kerülhet a Forma-1-be, ahol egy hosszabb távú terv részeként vehet részt az amerikai csapat fejlődésében és előrejutásában. 

„Mindig hittem, hogy egyszer valóra válhat ez az álom. Hihetetlen érzés, hogy jövőre a Haas-nál versenyezhetek. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott, ” – írta közösségi oldalán Mick Schumacher.