2021. február 13. | 20:43

Jól sikerült az operáció.

Fernando Alonso svájci otthona közelében kerékpározott, amikor balesetet szenvedett. Az incidens következtében a kétszeres világbajnok állkapcsa eltört, ezért meg kellett műteni.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a sérülése hamarosan rendbe jön. A balesetet követően kórházba szállították, de végig eszméleténél volt. A röntgenes vizsgálatok kimutatták az állkapocscsont törést, a műtét elkerülhetetlen volt.

Az Alpine közleményt adott ki az eset kapcsán, amelyből kiderül, hogy Alonsót megfigyelés alatt tartották a svájci kórházban, ahová beszállították. A törés megállapítása után végrehajtották a korrekciós műtétet. Az orvosi stáb szerint jól sikerült az operáció, és jól halad Alonso felépülése.

Alonsót a hétvégére még bent tartják a kórházban megfigyelésre, azután otthonában gyógyulhat.

A Renault utódcsapatának közleménye szerint Alonso szezonnyitója nincs veszélyben, hiszen folytathatja a spanyol az edzéseket. Mi több, már a szezon előtti teszteken is számítanak a tapasztalt pilóta visszajelzéseire.

A svájci rendőrség nyilvánosságra hozta, hogy Alonso csütörtökön 14 óra előtt nem sokkal egy autóval ütközött egy helyi szupermarket parkolójában. Az nem derült ki, hogy ki okozta a balesetet. A Motorsport.com szerint Alonso nagyot fékezett, hogy elkerülje az ütközést, ennek következtében leesett kerékpárjáról, állkapcsa így sérülhetett meg.

Az F1 2021-es szezonja előtti tesztidőszaka Bahreinben esedékes március 12-14. között, Alonsónak így kereken egy hónapja van, hogy felépüljön.

  • Címkék:
  • F1