Az FIA nyilvánosságra hozta az előzetes 2020/21-es Formula E naptárat

Közzétéve:
2020-06-23, 12:08

A Motorsport Világtanács jóváhagyta a tervezetet...

A FIA ma hivatalosan ratifikálta a 7. szezon naptárát, amelyen azok a városok szerepelnek ahova a Formula E el fog látogatni. Ez lesz az első alkalom, hogy a széria hivatalosan is világbajnokságként rajtol. A mérföldkőnek számító évad január 16-án kezdődik Santiagóban, és július 25-én, Londonban ér véget.

Guenther autója svenkelt képen

A mezőny a festői Parque O’Higgins szezonnyitót követően Mexikóvárosba utazik, ahol az Autodromo Hermanos Rodriguez versenypályán már hatodjára köröz majd. A harmadik hétvége megrendezésére Szaúd-Arábiában kerül sor, ráadásul dupla versennyel, majd a kínai kitérőt követően térnek vissza a csapatok Európába, először Rómába, majd Párizsba.

Franciaországból nem mennek messzire, ugyanis május 8-án visszatérnek Monaco híres utcáira. A Hercegség kétévente látja vendégül majd az elektromos szériát. Ezután Szöulba, majd Berlinbe látogatnak. A tervek szerint az évad nem New York City-ben ér véget, hanem Londonban, ráadásul dupla futammal.

A Formula E előzetes versenynaptára

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Formula-E második generációs autói, szemből fotózva
2018. november 27.
A Formula E ötödik szezonja előre láthatóan így fog kinézni, és lesz néhány változás a pontrendszerben is
A Kamion Eb mezőnye a Hungaroringen
2018. december 26.
A 2019-es előzetes versenynaptár kilenc helyszínt tartalmaz, ami fontos, hogy az előző évhez hasonlóan ismét júniusban érkezik a Hungaroringre a mezőny.

További hírek