Az Orosz Nagydíj promóterei biztosak az F1-es verseny jövőjét illetően

Közzétéve:
2019-12-10, 16:22

A doppingbotrány miatt kérdésesnek tűnt a Szocsiban rendezendő futam sorsa.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) hétfőn közölte, négy évre kitiltja Oroszországot minden jelentős világméretű sporteseményről. Ez azt jelenti, hogy nem láthatod az orosz zászlót a 2020-as nyári olimpián Tokióban, valamint a 2022-es FIFA labdarúgó világbajnokságon Katarban. A Forma-1-es Orosz Nagydíj szervezői ennek ellenére biztosak a futam jövőjében. A versenyt a tervek szerint jövő év szeptemberében rendezik Szocsiban.

„Jogilag és technikailag lehetetlen nem megrendezni a futamot. A szerződést még 2010-ben írtuk alá, jóval a WADA vizsgálódása előtt. Az Orosz Nagydíj megrendezéséről szóló megállapodás 2025-ig szó. Száz százalékig biztosak vagyunk abban, hogy a futamra 2020-ban és az azt követő években is sor kerül. A jegyárusítást már megkezdtük, szépen fogynak a belépők” - mondta áll a verseny promótere, a Rosgonski ügynökség közleményében.

Hamilton Szocsiban ünnepel autóján állva

Tavaly Lewis Hamilton örülhetett Szocsiban – vajon jövőre is rendeznek itt versenyt? (Képaláírás)

„Meg fogjuk vizsgálni a helyzetet, meglátjuk, hogy lesz-e fellebbezés, és annak mi lesz az eredménye” - mondta az F1 egyik szóvivője.

A Forma-1-et irányító Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Nemzetközi Olimpia Bizottság és a WADA által is elismert szervezet. Az FIA a következő közleményt adta ki:

„Figyelemmel követjük a dolog anyagi fejleményeit, valamint számításba veszünk minden lehetséges jogi és gyakorlati következményt.”

Az eltiltással kapcsolaots döntés ellen egyéb iránt az oroszok bizonyára fellebbezni fognak. A dolgok jelenlegi állása szerint a sportolóik legfeljebb függetlenként indulhatnak az olimpiai játékokon.

Forrás:

BBC

További autós hírek

Nagyon sok esetetről tudunk, ahol a lakók konkrétan megmondják: “Ne állj meg itt haver, mert kiszúrom a gumit, meg összekarcolom”…

A jelenlegi adatok szerint egy 33 éves férfi személygépkocsival közlekedett Dorog irányába, amikor egy kanyarban eddig tisztázatlan okból áttért a…

Nem elég, hogy nem akarja a piros lámpát kivárni… “Szokásos esti dugó a híd felé, két sáv áll mint a…

Halálra gázolt egy személygépkocsi egy gyalogoló férfit az M5-ös autópályán. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 22-én 22…

Talán az ilyen esetekre mondják, egyik 19 másik egy híján 20!? Ködös, alig belátható útszakaszon kezdett egy teherautó előzésébe a…

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Fittipaldi pózol a serleggel
2020. január 01.
Az alábbi pilóták számára nem ért véget az autóversenyzés a Száguldó Cirkusz elhagyása után.
Fisichella
2020. január 04.
Nem mindenki tudta kezelni a nagycsapatoknál jelentkező nyomást.