Hamarosan Európa legjobb utánpótlás versenyzőivel fog farkasszemet nézni, a cél pedig nem más, mint szerepelni a világhírű MotoGP bajnokság betétfutamain! Kecskés Bence mögött ott áll az egész olasz csapata, és a közeg sem lesz számára teljesen ismeretlen, hiszen az indulók közt több PreMoto3-as versenyző is megtalálható. Többek közt két honfitársa, Görbe Soma és Oláh Barnabás is meghívást kapott.

Mint minden évben, ezúttal is kimondottan erős mezőny gyűlik majd össze október 15-17 között. Kecskés Bence felkészülten érkezik, ám annak ellenére sem lesz könnyű dolga, hogy az egész szezonban intenzív fejlődést mutatott, és jól alkalmazkodott a számára még ismeretlen körülményekhez.

A Rookies Cup nívóját jól mutatja, hogy számos pilótát adott már a gyorsasági motoros világbajnokságnak. A tét tehát nem kicsi, ennek megfelelően az októberi selejtező résztvevőit is alaposan megválogatták. A több mint száz jelentkezőnek részletes összegzést kellett készítenie a szakmai előremeneteléről, a médiamegjelenéseiről és a felkészülésének menetéről. A bírák ezeket összegezve adtak esélyt annak, akiben a legnagyobb lehetőséget látták.

A Rookies Cup résztvevői mindannyian egyforma specifikációjú, alapbeállítású motorokkal mennek - ergo kidomborodik a versenyzők tudásbeli különbsége. Ha Kecskés Bence sikeresen teljesíti a többfordulós válogatót, akkor bejut abba a bajnokságba, melynek versenyzői a MotoGP több helyszínére is ellátogatnak, és közvetlenül a Moto3 sorozat futamai előtt gurulnak pályára. Itt aztán árgus szemekkel figyelik őket a komoly csapatok képviselői, akik a jövő szupersztárjait keresik.

Amíg Bence ízlelgeti azt, hogy milyen kihívás előtt áll, addig testvére, Kecskés Tamás már hétfőn Misanóba utazik, ahol egy edzőtáborban fog részt venni. Az olasz szervezők nyitnak a magyarok felé, így idén Tamás mellett Ernszt Norbert, Surányi Balázs és Richter Patrik is részt vesz azon az egy hetes foglalkozáson, ahol motoros edzések, oktatások, paddock látogatás, és több MotoGP-hez köthető program is várja a pilótákat.