BRÉKING: Kecskés Bence bejutott a Red Bull MotoGP Rookies Cup selejtezőjébe

Közzétéve:
2019-09-06, 13:15

Az RXP - Simoncelli Squadra Corse PreMoto3-as versenyzőjére újabb megmérettetés vár.

Hamarosan Európa legjobb utánpótlás versenyzőivel fog farkasszemet nézni, a cél pedig nem más, mint szerepelni a világhírű MotoGP bajnokság betétfutamain! Kecskés Bence mögött ott áll az egész olasz csapata, és a közeg sem lesz számára teljesen ismeretlen, hiszen az indulók közt több PreMoto3-as versenyző is megtalálható. Többek közt két honfitársa, Görbe Soma és Oláh Barnabás is meghívást kapott.

Kecskés Bence a motorján ülve

Mint minden évben, ezúttal is kimondottan erős mezőny gyűlik majd össze október 15-17 között. Kecskés Bence felkészülten érkezik, ám annak ellenére sem lesz könnyű dolga, hogy az egész szezonban intenzív fejlődést mutatott, és jól alkalmazkodott a számára még ismeretlen körülményekhez.

A Rookies Cup nívóját jól mutatja, hogy számos pilótát adott már a gyorsasági motoros világbajnokságnak. A tét tehát nem kicsi, ennek megfelelően az októberi selejtező résztvevőit is alaposan megválogatták. A több mint száz jelentkezőnek részletes összegzést kellett készítenie a szakmai előremeneteléről, a médiamegjelenéseiről és a felkészülésének menetéről. A bírák ezeket összegezve adtak esélyt annak, akiben a legnagyobb lehetőséget látták.

Kecskés Bence a PreMoto3-as motorjával

A Rookies Cup résztvevői mindannyian egyforma specifikációjú, alapbeállítású motorokkal mennek - ergo kidomborodik a versenyzők tudásbeli különbsége. Ha Kecskés Bence sikeresen teljesíti a többfordulós válogatót, akkor bejut abba a bajnokságba, melynek versenyzői a MotoGP több helyszínére is ellátogatnak, és közvetlenül a Moto3 sorozat futamai előtt gurulnak pályára. Itt aztán árgus szemekkel figyelik őket a komoly csapatok képviselői, akik a jövő szupersztárjait keresik.

Amíg Bence ízlelgeti azt, hogy milyen kihívás előtt áll, addig testvére, Kecskés Tamás már hétfőn Misanóba utazik, ahol egy edzőtáborban fog részt venni. Az olasz szervezők nyitnak a magyarok felé, így idén Tamás mellett Ernszt Norbert, Surányi Balázs és Richter Patrik is részt vesz azon az egy hetes foglalkozáson, ahol motoros edzések, oktatások, paddock látogatás, és több MotoGP-hez köthető program is várja a pilótákat.

Forrás:

Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt – RXP – Sic58 Magyarország

További autós hírek

A lehető legrosszabb pillanatban, egy lejtőn ment tönkre egy teherautó fékje – szúrta ki afelvételt az origo.hu Miután a sofőr…

Az esetet éjjel, hajnali 1 óra körül rögzítette olvasónk, az elmondása szerint. Miután áthajtott a Szerencs utcai VÉDA kapun, majd…

A 29 éves Agina Altinbajeva büszkén posztolta közösségi csatornáján, ahogy hatéves kisfia 128 km/óra sebességgel száguld a nyílt országúton. A…

Halálos vadbaleset történt a 73-as úton, egy közel 200 kilós szarvas lerúgta a motorról a sofőrt és az utasát vasárnap…

A francia városban erősen esett az eső, az autós pedig a rossz látási viszonyok között vakon követte a GPS-t. Amikor…

Kapcsolódó írások

Versenygép Budapesten
2019. május 29.
A Red Bull úgy döntött, hogy nem támogatja az Air Race világbajnokságot 2020-tól
Besenyei Péter repülője közelről
2019. július 17.
Elég mozgalmas volt a mögöttem álló hétvége, melynek vasárnapján Zamárdiban, a Balaton parton csorgattam a nyálam.
Hétvégi versenyek: Szoros F1-es befutó, helycsere a Moto GP összetettben
2017. augusztus 28.
A Forma-1-es Belga Nagydíj kiélezett csatát hozott Vettel és Hamilton között. A Moto GP Silverstone-ban megrendezett futama után helycsere történt az összetettben.
A COTA története
2017. október 04.
A Circuit of the Americas egy Texas állam Austin városa mellett elhelyezkedő modern versenypálya. Jelenleg az egyetlen helyszín az USA-ban, ahol F1-es futamot rendeznek.