Csapatfőnök és versenyző is lehetsz egyben az F1 2020 játékban

Közzétéve:
2020-07-15, 14:43

A hivatalos játékban előbb próbálhatod ki a Vietnámi és a Holland Nagydíj helyszínét, mint Lewis Hamilton.

Éppen csak megkezdődött a Forma-1 idei szezonja, a Codemasters máris piacra dobta a hivatalos F1-es játék 2020-as változatát. A júliusi megjelenés nem szokatlan, a bajnokságnak viszont már március óta tartania kellene, a koronavírus-járvány azonban közbeszólt. A versenynaptár is jelentős változáson ment keresztül. A Száguldó Cirkusz első alkalommal látogatott volna el Vietnámba, valamint 35 év kihagyás után tért volna vissza Zandvoortba, ezt a két futamot azonban törölték. Ne aggódj, az F1 2020-ban ezeket a pályákat is kipróbálhatod.

F1 2020

A vietnámi egy rendkívül technikás utcai pálya, meghatározó eleme egy nagyon hosszú egyenes, mely egy kifejezetten szűk hajtűkanyarban végződik. Itt aztán repülhetnek majd a törmelékek az autókról. Az átalakított zandvoorti aszfaltcsík a GT-versenyautós játékokból ismerős lehet. Egy Forma-1-es autó sebességét figyelembevéve, ez tulajdonképpen egy szűk, hepehupás hullámvasút, ahol könnyedén el lehet szédülni.

F1 2020

Az új pályák tehát plusz kihívást jelentenek, az F1 2020 legérdekesebb újítása azonban a „My Team” játékmód, ahol egyszerre lehetsz sztárpilótája és csapatfőnöke a 11. Forma-1-es csapatnak. Te határozhatsz a pénzügyi, logisztikai és marketing kérdésekben, megálmodhatod az autó festését, az istálló emblémáját, választhatsz hajtóegységet, és szerződtethetsz egy tehetséges pilótát az F2-ből. Ha nem vagy megelégedve az újonc teljesítményével, akár szezon közben is megválhatsz tőle – akkor is, ha túlságosan sokszor kikapnál tőle.

Ebben a játékmódban rejlik az F1 2020 zsenialitása. A Codemasters már évek óta nagyszerű versenyzési élményt biztosít, ezen a téren elhanyagolható változások történtek. A fejlesztők sokkal inkább arra helyezték a hangsúlyt, hogy a játékosok számára érdekesebbé tegyék a futamok közti történéseket is. Az F1 2020 egyszerre mondható remek autóversenyzős és stratégiai játéknak.

Te megveszed az idei hivatalos játékot is?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek