2022. március 27. | 00:00

A Haas közleményt adott ki, Mick Schumacher is bejelentkezett közösségi oldalán.

A Szaúd-Arábiai Nagydíj időmérő edzésén a Q2-ben elvesztette uralmát autója felett Mick Schumacher és a 12-es kanyarnál a falnak csapódott. A baleset 272 km/h-s tempónál történt, így a Haas ifjú tehetségét kivizsgálásra a kórházba szállították. Schumacher eszméleténél volt a balesetet követően és kommunikált orvosaival.

Az ütközést követően megszűnt a rádiókapcsolat Mick Schumacher és a csapat között. A Haas csapata így hosszú perceket követően lélegezhetett fel, hogy pilótájuk eszméleténél van.

Günter Steiner, a Haas csapatfőnöke kizárta, hogy Schumacher részt vegyen a holnapi nagydíjon. A versenyzőnek nincsenek külső sérülései, de alaposan kivizsgálták. Éjszakára azonban nem tartják bent, a német már be is jelentkezett a Twitteren és tudatta követőivel, hogy jól van.

Steiner elmondása szerint jobb, ha a két hét múlva esedékes Ausztrál Nagydíjra fókuszál mind Schumacher, mind a csapat annak tekintetében, hogy újjáépítse a rommá tört autót. Lényegében teljesen új kocsit kell építeni.

A Haas így a holnapi futamon egyetlen autóval fog felállni a rajtrácsra, Kevin Magnussen a tizedik. helyről várhatja a piros lámpák kialvását, így reális esélye van a pontszerzésre. A verseny 19:00-kor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

  • Címkék:
  • F1