Ahogy arról korábban beszámoltunk, Keszthelyi Vivien a hétvégén debütált újoncként az Euroformula Open sorozatban, ahol a Dallara formula autóival versenyeznek. A magyar pilóta elmondta, hogy mivel nagyon kevés tapasztalattal rendelkezik, az első versenyre az elvárás saját magával szemben mindössze a célba érés lehet. Ennek ellenére Vivien nem csupán teljesítette a versenytávot, de még pontokat is szerzett.

Keszthelyi Vivien a Team Motopark autójával a pályán menet közben oldalról

„A szezon első harmada mindenképpen a tanulásról szól. A szabályok, a stratégiák, a gumik, az autó megismeréséről. A két szabadedzésnek, az időmérőnek, majd a három versenynek is az eddigiektől eltérő, számomra ismeretlen stratégiával vágtam neki. Ez sok új feladattal járt, és örülök, hogy ezek közül sokat sikerült a hétvégén elsajátítani” – fogalmazott a magyar versenyző.

Keszthelyi Vivien éppen a bukósisakját csatolja be a garázsban, szemből

Keszthelyi Vivien tehát túlteljesítette minimális célkitűzést, habár azt is hozzá kell tenni, hogy csapattársa, a sokkal tapasztaltabb Cameron Das végig dominált a hétvége során és toronymagasan vezeti a tabellát. Mögötte azonban már sok éves Euroformula és egy komplett F3-as szezon is ott van kiemelkedő alapként.

A bajnokság május 16-án folytatódik majd Franciaországban, a Paul Richard pályán, ahol jöhet Vivien számára a következő lépcsőfok is.

A tabella állása az első forduló után:

 1. Cameron Das – 79 pont
 2. Nazim Azman - 42 pont
 3. Louis Foster - 38 pont
 4. Enzo Trulli - 37 pont
 5. Casper Stevenson - 33 pont
 6. Rafael Villagómez - 29 pont
 7. Josh Mason - 22 pont
 8. Zdeněk Chovanec - 8 pont
 9. Jak Crawford - 8 pont
 10. Andreas Estner - 6 pont
 11. Enzo Scionti - 4 pont
 12. Filip Kaminiarz - 4 pont
 13. Keszthelyi Vivien - 3 pont