kedd - 2022. szeptember 27.
11.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: 2022-től szorosabban működik együtt a Williams és a Mercedes

Eddig csak a németek erőforrását kapták, most több minden is érkezik.

A Williams istálló hatalmas lejtmenetbe kezdett az elmúlt években. Persze azt is hozzá lehet tenni, hogy a csapat igazából, már a Juan Pablo Montoya és Ralf Schumacher féle 2003-as csapatfelállás óta elfelejtette, hogy is kell nyerő autót építeni, de azért a hibrid érát vitathatatlanul jól kezdték. Azonban a 2019-es és a 2020-as szezonban sosem látott mélységekbe érkezett a csapat. 2019-ben mindössze egyetlen pontot sikerült szerezniük, míg a tavalyi csonka szezonban egyet sem.

2020-ban a Williams család eladta a versenyistállót, amely így talán új erőre kaphat. Ennek alapja az is, hogy 2022-től szorosabbra fűzik az együttműködésüket a Mercedesszel, amelytől a következő szezon után nem csak erőforrást, még a németek váltóját és hidraulikus rendszerét is használni fogják.

"Örömmel szemlélem, hogy a Mercedesszel folytatott nagyszerű kapcsolatunk túlmutat a motorbeszállítói együttműködésen. A Williams továbbra is független csapat, de a Forma-1 megállás nélkül fejlődik, és csapatként gyorsan kell reagálnunk, hogy versenyképesek legyünk. Ez a hosszú távú megállapodás a Mercedesszel egy meglehetősen pozitív lépés, része a jövőbeni stratégiai céljainknak, miközben a tervezési és gyártási folyamatainkat továbbra is házon belül csináljuk" – mondta Simon Roberts a Williams csapatfőnöke.

„Az új megállapodás révén örömmel fűzzük szorosabbra technikai együttműködésünket a Williamsszel. A brit istálló részéről érthető döntés született, miszerint a teljes hajtásláncot átveszi, hiszen 2014 óta használják az erőforrásunkat. Nekünk gazdaságilag kifizetődő ellátni egy másik csapatot az új szabályok szerint. Ez olyan projekt, amelyről már hosszabb ideje folytak az egyeztetések a Williamsszel, és örülök, hogy sikerült tető alá hozni a megállapodást" – mondta Toto Wolff, a Mercedes ügyvezető igazgatója és csapatfőnöke.

2022-ben tehát sok minden fog változni az biztos, és habár ebben az évben hatalmas pilótakeringő volt, lehet, hogy a technikai változtatások előtt is lehet számítani egy-két érdekes csavarra. Talán éppen a világbajnok Mercedes esetén is, ahova már mindenki nagyon várja George Russellt, kivéve azt a Lewis Hamiltont, akinek továbbra sincs szerződése erre az évre.

  • Címkék:
  • F1

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!