Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
péntek - 2023. december 08.
-1 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 577 Ft
100 635 Ft
D 598 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: 2026-tól gyári csapatot indít az Audi

2022. október 26. | 14:02

A német vállalat a Sauber istálló testén keresztül érkezik a Száguldó Cirkuszba.

Megállapodott egymással a Sauber és az Audi, ennek értelmében a német vállalat a svájci istálló felvásárlásával 2026-tól gyári csapatot szerepeltethet a Forma-1-ben. A felek az együttműködést a hétvégi Mexikói Nagydíj helyszínén jelentették be.

Kiderült, miként lép be az F1-be az Audi | Fotó: Audi

Az Audi neuburgi gyárában már most is 120 ember dolgozik az F1-es motor projektjén, a Sauber pedig a svájci központjában fejleszti majd a versenyautót, valamint felel a stratégia megtervezéséért és végrehajtásáért.

„Örömünkre szolgál, hogy egy ilyen tapasztalt és szakértő partnerrel vághatunk bele ambiciózus Forma-1-es projektünkbe. Jól tudjuk, hogy a Sauber csoport modern létesítményekkel és remek szakemberekkel rendelkeznek, együtt pedig egy erős csapatot alkothatunk” – fogalmazott Oliver Hoffmann, az Audi igazgatótanácsának F1-es programért felelős tagja.

Fred Vasseur, a jelenleg az Alfa Romeo neve alatt futó istálló csapatfőnöke úgy véli, ez az együttműködés kulcsfontosságú lépés, mellyel a csapat közelebb kerülhet a mezőny első feléhez.

„Az Audi hivatalos gyári csapatának lenni nem csupán megtiszteltetés, hanem egyben hatalmas felelősség is. Számunkra ez a legjobb opció, hiszünk benne, hogy a segítségünkkel az Audi is elérheti a kitűzött céljait” – tette hozzá Vasseur.

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója örül az Audi érkezésének, szerinte a svájci istálló és a német autógyártó partneri megállapodása izgalmas lehetőségeket jelent a sportág számára.

A Sauber és az Alfa Romeo együttműködése a 2023-as idény végén befejeződik. A Forma-1-es csapat a következő években továbbra is a Ferrari hajtóegységével versenyezhet, mielőtt az olaszok átadnák a helyüket az Audinak.

A Volkswagen-csoport részeként működő vállalat bővíteni kívánja a Neuburgban lévő létesítményét, növelni fogja a munkavállalók számát, valamint fejlesztéseket eszközöl a technikai infrastruktúra terén. A 2026-os F1-es motort már egy évvel korábban tesztelni szeretnék.

Nyitókép: Audi

Melyek az operatív lízing előnyei? F1: Csütörtökön lesz az Alonso büntetésével kapcsolatos meghallgatása

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!