F1: Alonso realista az Alpine idei szereplésével kapcsolatban

Közzétéve:
2021-02-19, 11:27

A spanyol világbajnok szerint egyes versenyeken harcolhatnak akár a 6. helyért is, ám könnyen lehet, hogy időnként csak a 15. pozíció jön össze.

2018-as búcsúját követően idén ismét a Forma-1-es mezőny tagja lesz a kétszeres világbajnok Fernando Alonso. A spanyol pilóta nemrégiben közúti kerékpáros balesetet szenvedett, így kétségek merültek fel a visszatérésével kapcsolatban. Alonsót azóta megoperálták, jelenleg otthonában lábadozik, az Alpine – a tavalyi Renault – szerint a március 12-14 között rendezendő teszteken már a spanyol is ott lesz Bahreinben.

A hivatalos Forma-1 Magazin legutóbbi kiadásában Alonsót az idény előtti várakozásairól kérdezték. A spanyol versenyző szerint ugyan az előző szezonban ígéretes teljesítményt nyújtott a csapat, a bahreini teszt eredményei előtt azonban korai lenne következtetéseket levonni.

„Jelenleg a felkészülés korai szakaszában vagyunk. Még nem gondolkoztam az esélyeinket illetően. A téli teszt után már látni fogjuk, hol lehet a helyünk az első futamon. Fontos, hogy két lábbal a földön járva, realista gondolkodásmóddal közelítsük meg az esélyeinket. Nem várok drámai változásokat ettől az évtől. Szerintem a Mercedes idén is a mezőny élén lesz, a Red Bull lehet a második erő, a harmadik pozícióért pedig több csapat is harcban lehet. Az Alpine is benne lesz ebben a szoros küzdelemben, ahol könnyedén előfordulhat, hogy egyszer hatodik leszünk, aztán visszaesünk a tizenötödik helyre. Alapvető célunk, hogy bekerüljünk az első tízbe” - vélekedett a kétszeres világbajnok.

Alonso a tavalyi Renault volánja mögött
Alonso az év végén kipróbálhatta a tavalyi autót – vajon mire lesz képes az ideivel?

Az elmúlt hónapokban Alonso tesztelte a Renault 2018-as autóját, valamint körözhetett a tavalyi géppel is, melyet Daniel Ricciardo és Esteban Ocon összesen három dobogós helyezésig repített 2020-ban. A spanyol pilóta az F1-től távol szinte mindenféle versenysorozatban kipróbálta magát, az IndyCartól a Dakar Raliig, így egyelőre próbálja újra felvenni a Száguldó Cirkusz ritmusát.

„A 2020-as autó egyelőre gyorsabb, mint én vagyok, abban az értelemben, hogy gyorsabban kell reagálnom mindenre. Meg kellett találnom a féktávokat, a kanyarsebességeket, ezáltal óvatosabban közelítettem meg a kanyarokat. Ezek a dolgok nyilván nem jelentenek újdonságot, hiszen komoly tapasztalatom van, de legutóbb az Indy500-on és a Dakaron indultam” - tette hozzá Fernando Alonso.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Schumacher és Baraichello
2020. szeptember 27.
A Racing Point idei ügyénél jóval komolyabb vétségeket is elkövettek a múltban.
Alonso
2020. január 21.
Vajon ezzel együtt kizárt az F1-es visszatérés lehetősége is?

További hírek