2024. január 07. | 14:50

Az Alfa Romeo név körül biztosan nem volt ennyi bonyodalom, a Stake mindenesetre elég vonzó ajánlattal érkezett.

2023 végén lejárt a megállapodás a Sauber és az Alfa Romeo között, így a svájci alakulat Stake F1 Team néven vág neki az új Forma-1-es szezonnak. Az együttműködés ebben a formában 2026-ig tart, ekkor érkezik ugyanis az Audi gyári csapata a Száguldó Cirkuszba.

A Stake egy internetes kaszinó, ahol a szerencsejátékot űzők valódi pénz helyett kriptovalutával játszhatnak. A vállalat tavaly február óta támogatja a Saubert, az új szerződés értelmében állítólag 100 millió dollár feletti összeget pumpálnak bele a projektbe három év alatt. Ez eddig remekül hangzik, az együttműködésnek van azonban egy árnyoldala is.

A sportfogadó portál hivatalosan bejegyzett székhelye a Venezuela partjainál található Curacao szigete. 2021-ben egy ausztrál sajtóorgánum nyomozásából kiderült, a vállalatot az eredeti központtól igencsak távol fekvő Melbourne-ből irányítják.

Ausztráliában 2001 óta tilos online szerencsejátékot folytatni, továbbá a tevékenységre vonatkozó hirdetések elhelyezése sem megengedett. Egy kiskapunak köszönhetően a Stake mégis működhet az országban, feltéve, hogy a szolgáltatásokat ausztrál lakosok nem veszik igénybe.

Ausztrália nem az egyetlen ország a Forma-1-es versenynaptárban, ahol szigorú szerencsejáték-ellenes törvények vannak érvényben. Katar, Japán, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emirátusok, Szingapúr, Kína, Brazília és Bahrein lehet problémás a Stake számára ebből a szempontból.

Nos, a különböző márkák betiltása nem újdonság a Forma-1-ben, elég, ha a dohánytermékeket forgalmazó cégekre gondolunk. Itt azonban egy csapat hivatalos nevéről van szó.

A Sauber csapat támogatói között szerepel a Kick nevű műsorszolgáltató is, melynek többségi tulajdona szintén a Stake kezében van. Mivel ők azonban technikailag nem szerencsejátékkal foglalkoznak, így a márka szerepeltetése megengedett az online fogadásokat tiltó helyszíneken is, noha a bevétel ugyanazokba a zsebekbe vándorol. Ennek értelmében elképzelhető, hogy bizonyos futamokon Kick F1 Team néven indul majd a Sauber.

Depositphotos